Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


03 maart 2005


Epe - Verkeersongeval door glad wegdek


Na een stuurcorrectie op het gladde wegdek van de Tongerenseweg in Epe , raakte woensdagavond (02-03) een 37-jarige automobilist uit Renkum de macht over het stuur kwijt en gleed zijn auto door naar de linker rijbaan. De auto kwam vervolgens met de rechter zijkant tot stilstand tegen een boom. Een 44-jarige inzittende uit Epe raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De vrouw werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De auto was total loss en werd weggesleept door een bergingsbedrijf.


Vaassen - Winkeldief betrapt


Een 21-jarige vrouw uit Vaassen werd op woensdagmiddag (02-03) betrapt bij diefstal uit een winkel aan de Houtzagersstraat. De vrouw had onder meer een fles drank ontvreemd. Ze werd door de filiaalbeheerder overgedragen aan de politie. Ivm recidive zal de strafmaat na overleg met justitie worden bepaald.


Wezep - Aanrijding met sneeuwschuiver

Een sneeuwschuiver, bestuurd door een 36-jarige man uit Nijbroek, en een personenauto konden elkaar niet meer ontwijken op de Klinkenberg, waarna een aanrijding het gevolg was. Het incident vond plaats op woensdagmorgen (02-03). De 72-jarige automobilist uit Wezep probeerde nog te remmen maar dat had door de gladheid geen enkel effect. Er was alleen schade aan de personenauto.


Harderwijk - Inbraken woning en schuur

In de nacht van dinsdag op woensdag (01/02-03) werd er ingebroken in vier woningen en een schuur aan resp. Veldkersmeen (2), Zeggemeen (1) poging, Wieringenmeen (1) schuur en Spakenburgpad (1). In alle gevallen werden de deursloten geforceerd. Ontvreemd werden onder meer rijbewijs, bankpassen, videocamera, fotocamera en geld. Uit de schuur werd een blauwe damesfiets ontvreemd, merk Gazelle Esprit, type Provence.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --