Gemeente Geertruidenberg


Brandweer klaar met nablussen brand Mecari Plastics BV

Vanmiddag rond 16.15 uur is de brandweer gestopt met het nablussen van de brand bij Mecari Plastics BV op bedrijventerrein Dombosch II in Raamsdonksveer. De brandweer was sinds dinsdagavond 1 maart in touw met de brandbestrijding.

De brand heeft een groot deel van het bedrijf Mecari verwoest. Zon 6.000m2 gebouw en inventaris zijn verloren gegaan. De gemeente Geertruidenberg zal alle mogelijke medewerking verlenen om Mecari Plastics, dat 70 werknemers telt, een doorstart te kunnen laten maken.

Milieumetingen
Tijdens de brand werden continu metingen verricht bij de brandhaard en op diverse locaties in het Land van Heusden en Altena, waar de rook door de wind naartoe werd gedreven. Bij deze metingen zijn geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. De rook veroorzaakte geen gevaar voor de volksgezondheid. Ook nu worden nog metingen uitgevoerd.

Grootschalige hulpverlening De brand bij Mecari Plastics ontstond dinsdag 1 maart rond 18.15 uur. In het gemeentehuis in Geertruidenberg werd een crisisteam geformeerd. Circa 100 brandweerlieden hebben bij de brandbestrijding geholpen. De politie zorgde onder meer voor de verkeersafwikkeling en wegafzetting. In de vroege avond kwamen er klachten uit het Land van Heusden en Altena binnen bij de meldkamer van de politie. Het ging met name om stankoverlast.