Provincie Overijssel

Commissaris van de Koningin Jansen bezoekt ITC Enschede

Commissaris van de Koningin, mr. G.J. Jansen, brengt vandaag een bedrijfsbezoek aan ITC in Enschede. Het ITC houdt zich bezig met internationaal onderwijs, in combinatie met onderzoek en technische advisering op het gebied van geo-informatie wetenschappen en aardobservatie, waarbij remote sensing technieken worden gebruikt voor het verzamelen van ruimtelijke informatie.

ITC's activiteiten concentreren zich op kennisoverdracht, het ontwikkelen van capaciteit en het ondersteunen van organisaties in ontwikkelingslanden. Met dit bezoek wil de commissaris zich onder andere op de hoogte laten brengen van de innovatieve en kansrijke ontwikkelingen in Overijssel.

Om een beeld te krijgen van het toepassingsgerichte onderwijs van het ITC geven rector prof. dr. ir. M. Molenaar en directeur externe betrekkingen I.J.J. Beerens een presentatie. Aansluitend aan de ontvangst volgt een rondleiding door het gebouw. Daarna wordt er gediscussieerd over Geo-informatieprojecten. Het bezoek wordt om 11.30 uur afgesloten met korte presentaties van studenten.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel