Ingezonden persbericht

Parc Productions weet domeinnaam Purmerend93.nl terug te verkrijgen

AMSTERDAM, 20050303 -- Twee weken geleden bleek dat de domeinnaam www.purmerend93.nl 'gekaapt' was door een Oostenrijkse domeinnaamhandelaar. Een vervelende zaak omdat de politieke Stadspartij Purmerend'93 niet van plan was deze domeinnaam dan zomaar op te geven en ook haar promotiemateriaal op deze naam heeft afgestemd...


Parc Productions, de provider c.q. partij die de domeinnaam voor Purmerend'93 had geregistreerd, bleek de domeinnaam per ongeluk aan de markt te hebben vrijgegeven waar deze naar een andere provider verhuist had moeten worden, een administratieve misvatting. Daar kwam bovenop dat 'de andere provider' nog een paar dagen nodig had om de domeinnaam daadwerkelijk te kunnen registreren c.q. te verhuizen. Een leemte waarbinnen de kapende partij, gevestigd te Oostenrijk, zijn kansen rook en de domeinnaam snel toeeigende. Parc Productions concludeerde dat, alle omstandigheden ten spijt, zij verwijtbaar waren. Een conclusie waarop vervolgens snel met de kapende partij contact werd gezocht om de domeinnaam weer terug te kopen. Tegen een niet nader te noemen bedrag is dat vervolgens gebeurd. Een zaak aanspannen tegen de Oostenrijkse domeinnaamhandelaar (wat hebben zij voor belang bij een dergelijke domeinnaam?) bleek qua kosten/baten niet aantrekkelijk. Een conclusie die velen zullen trekken, de waarschijnlijk oneigenlijke bedoelingen van de domeinnaamhandelaar ten spijt.

Zodra de domeinnaam administratief gezien weer over is kan Purmerend'93 weer gebruik maken van haar domeinnaam. Parc Productions heeft haar procedures aangescherpt. Stadspartij Purmerend'93 stelt, bij monde van de fractievoorzitter Ernst Ankersmit, ingenomen te zijn met de snelle wijze waarop Parc Productions haar verantwoordelijkheid heeft genomen en de situatie weer rechtzet. Totdat dit ook in de praktijk is gerealiseerd zal P'93 in ieder geval te vinden zijn op www.p-93.nl.




Ingezonden persbericht