Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Gerard Flinkers
Datum: 3 maart 2005
Betreft: Uitslaande brand autoschadebedrijf annex spuitinrichting

BRAND IN AUTOSPUITINRICHTING, GEEN GEVAAR DOOR VRIJKOMENDE STOFFEN

Bij een brand vanmiddag in autoschadebedrijf A. Blömer op het industrieterrein "Kloppendijk" in Denekamp zijn gevaarlijke stoffen vrijgekomen maar niet in verontrustende concentraties. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid. De eerste schatting van de schade komt uit op E 350.000,--.

Toelichting:

Om ongeveer 13.15 uur kwam bij de brandweer de melding binnen van een brand in de spuitinrichting van het autoschadebedrijf A. Blömer op het industrieterrein Kloppendijk in Denekamp. Om 14.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer Dinkelland heeft 2 blusvoertuigen ingezet en heeft assistentie gekregen van een ladderwagen en meetploeg uit Oldenzaal. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de Hulpverleningsdienst Twente is ingeschakeld en deze heeft advies uitgebracht.

De eigenaar had al voor de komst van de brandweer de aanwezige gasflessen verwijderd. Aangezien er sprake was van opslag van lakken en verven en de oostelijke wind de vrijkomende rook richting woonwijk Janskamp II bles zijn door de meetploeg Oldenzaal op diverse plekken metingen verricht. Daaruit is gebleken, dat er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, maar niet in gevaarlijke concentraties. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen heeft geconstateerd dat er geen sprake is van gevaar voor de volksgezondheid en dat er dus geen beschermende maatregelen noodzakelijk zijn.

De brandweer heeft de omliggende panden kunnen behouden. De garage, spuitcabine en aanwezige auto's hebben veel brand- en waterschade opgelopen. De eerste schatting gaat uit van E 350.000,--.
---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: de waarnemend commandant de heer A. ter Huurne, telefonisch bereikbaar onder nummer 0541-854195 en/of 06-20005812. Team Communicatie, Gerard Flinkers, telefoonnummer 0541-854 181 of 06-51 720 330

Gemeente Dinkelland
M.H.G. Schiphorst (Mirelle)
Afdeling PBC, team Communicatie
Bezoekadres: Burgemeester Hoogklimmerstraat 2, Denekamp Postadres: Postbus 11, 7590 AA Denekamp
T 0541 - 854 189
F 0541 - 854 320
@ mhg.schiphorst@dinkelland.nl
Voor meer info surf naar www.dinkelland.nl


---- --