Fortis Bank

Fortis benoemt Alain Deschênes tot Chief Information Officer

Alain Deschênes is per 1 februari 2005 benoemd tot Chief Information Officer (CIO) van Fortis. In deze functie is hij verantwoordelijk voor visie, strategie, leiderschap en management op het gebied van informatiesystemen en -technologie.

Zijn missie is om de IST strategie, organisatie, processen en middelen op één lijn te brengen om aan de wereldwijde behoeften van de businesses te voldoen en de strategische richting van Fortis te ondersteunen. Alain Deschênes rapporteert direct aan Herman Verwilst, Deputy CEO en Chief Operating Officer.

COO Herman Verwilst: "Wij zijn verheugd over de benoeming van Alain Deschênes tot Chief Information Officer, een nieuwe positie bij Fortis. Fortis zal zijn internationale achtergrond en uitgebreide ervaring met complexe IT systemen bij grote bedrijven - waaronder financiële dienstverleners - kunnen inzetten om een belangrijke stap in de strategie te zetten, namelijk de implementatie van een sterke, efficiënte, gemeenschappelijke IT-structuur binnen zowel het bank- als het verzekeringsbedrijf."

Alain Deschênes (46), die de Canadese nationaliteit heeft, heeft een B.Sc. in Computer Science van de Université de Montréal en doorliep het Executive Management Development Program van de London Business School. Voordat hij bij Fortis in dienst kwam, was hij Vice-President & Director van de Boston Consulting Group in Parijs en Londen. Daarvoor was hij werkzaam bij Alcatel als CIO en bij Group BNP Paribas als Deputy CIO, verantwoordelijk voor IT Operations en Global Infrastructure.

Jean-Pierre Cardinael is per 1 februari benoemd tot Chief Technology Officer (CTO) van Fortis. Hij rapporteert aan de CIO en is verantwoordelijk voor het management van IT operations en infrastructuur en voor de IT middelen en bezittingen binnen de gehele organisatie en in alle landen waar Fortis aanwezig is. De missie van de heer Cardinael is verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening, het bereiken van synergie binnen de groep en ondersteuning van de internationale expansie van Fortis.

Jean-Pierre Cardinael studeerde af als burgerlijk ingenieur in elektronica en toegepaste wiskunde aan de Université Catholique de Louvain. Na vijf jaar werkzaam geweest te zijn in de onderzoekslaboratoria van MBLE in Brussel, trad hij in 1973 in dienst bij ASLK als computerwetenschapper en bekleedde verscheidene managementfuncties op de afdeling Data Processing. In 1998 werd hij benoemd tot Managing Director van de Generale Bank -daarna Fortis Bank België - en lid van het Management Committee. Hij is eveneens directeur van FB Verzekeringen en is werkzaam als hoogleraar computerwetenschap aan de Universitaire Faculteiten Notre-Dame de la Paix in Namen.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 27,7 miljard (28/02/2005) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer inforamtie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brusses:

+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20