NOVA

3 maart 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Michels
Hij was de bedenker van de uitspraak 'Voetbal is oorlog' en droeg de bijnaam 'De Generaal' vanwege zijn soms tirannieke manier van coachen. Maar trainer/vijfvoudig international Rinus Michels stond minstens zo bekend om zijn grote gevoel voor humor. Hij overleed vanmorgen op 77-jarige leeftijd. Tot verdriet van de (voetbal)wereld.

Noodopvang
Veel asielzoekers die door de overheid op straat zijn gezet, worden opgevangen door gemeenten en particulieren. Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken wil dat de noodopvang stopt, ook al zijn de meeste van die asielzoekers legaal in Nederland. In het Friese Witmarsum zorgt burgemeester Piersma voor bijna 140 asielzoekers. Maar hoe lang kan het dorp dit nog betalen?

Presentatie: Clairy Polak

Den Haag Vandaag: gekozen burgemeester
De mini-campagne van minister De Graaf voor het gekozen burgemeesterschap is afgelopen. Hij reisde in vier dagen het land door om draagvlak te creëren voor een direct gekozen burgervader. Den Haag Vandaag toerde op de laatste dag met de minister mee.

Presentatie: Fery Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Morgen in NOVA Politiek

De Leefbaren en de gekozen burgemeester
Het kabinet wil de gekozen burgemeester invoeren en liet minister De Graaf van Bestuurlijke Vernieuwing vier dagen door het land toeren om campagne te voeren.

In NOVA Politiek zijn drie 'Leefbaren' en een ex-minister te gast die wel iets zien in het gekozen burgemeesterschap: Henk Westbroek en Broos Schnetz, die burgemeester van Utrecht willen worden, en Jan Nagel en Bram Peper, die een adviesbureau voor burgemeesterskandidaten hebben opgericht.

Presentatie: Ferry Mingelen en Paul Witteman

(Onderwerpen onder voorbehoud)


NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.