3 e persbericht van donderdag 3 maart 2005

Eindhoven 03-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Voetbalwedstrijd zonder problemen verlopen

De Amstel Cup-bekerwedstrijd tussen PSV en TOP Oss is donderdagavond rustig verlopen. Er deden geen ongeregeldheden voor. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie had ongeveer 100 mensen ingezet.

Eindhoven: Bekeuringen bij verkeerscontrole

De politie heeft donderdag overdag 45 automobilisten een bekeuring gegeven omdat zij gebruik maakten van de Ulenpas terwijl dat niet is toegestaan. Tijdens de verkeerscontrole in delen van Gestel/Stratum werden ook nog eens 18 bekeuringen gegeven aan automobilisten die onder meer fout stonden geparkeerd, door het rode verkeerslicht reden, geen gordel droegen of niet-handsfree aan het bellen waren.

Eindhoven: Auto weggehaald

Vanaf de Hoogstraat is woensdagavond tussen 19.50 en 23.00 uur een personenauto gestolen. Het gaat om een rood-oranje-kleurige Skoda Fabia (51-NH-HN).

Eindhoven: Bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Antoon Coolenlaan. Daarbij reden 32 van de 620 gecontroleerde voertuigen te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid is niet bekend. Ook op de Winston Churchilllaan werd gecontroleerd op snelheid. Tussen 17.25 en 21.00 uur reden daar 153 van de 1520 gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.

Helmond: Winkeldief na aanhouding vastgezet

De politie heeft donderdag rond 18.30 uur een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij was door personeel van een winkel aan de Torenstraat op heterdaad betrapt toen hij twee tubes tandpasta weghaalde. Het personeel heeft hem overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De man weigerde vervolgens alle medewerking aan het onderzoek en had ook geen legitimatiebewijs bij zich. Hij is daarom in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Budel-Schoot: Kleine hennepkwekerij ontdekt

De politie heeft donderdagmiddag rond 14.00 uur een kleine hennepkwekerij ontdekt in een schuur bij een woning aan de Hein Smeetsstraat. Er stonden 27 planten en de benodigde kweekapparatuur in de schuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de 44-jarige bewoonster is proces-verbaal opgemaakt.