Gemeente Middelburg

Welkom op de tekstsite van de Gemeente Middelburg


---

None

Persbericht 4 maart 2005

Bouwput en omgeving A-theater weer stabiel

Donderdag 3 maart rond 18.00 uur hebben de aannemer en de bouwdirectie van het A-theater in Middelburg besloten om de bouwput vol water te pompen. Reden daarvoor is dat de paalwand onvoldoende stabiel was. Daardoor was de stabiliteit van de damwand niet volledig te garanderen. Om het risico op verzakkingen tegen te gaan, is besloten de bouwput vol met water te pompen om op die manier tegendruk te geven. Om 04.00 uur is het volpompen van de bouwput voltooid. Vanaf dat moment is de situatie in de bouwput en omgeving weer stabiel en heeft het Beleidsteam het sein veilig gegeven.

Een zevental woningen aan de Koningsstraat en Bagijnhof 1 tot en met 9 werden uit voorzorg ontruimd. Voor zon vijftien bewoners is overnachting in hotels geregeld. Het merendeel van de bewoners is opgevangen bij familie en vrienden. Inmiddels zijn de meeste bewoners weer teruggekeerd naar hun woning en heeft Delta de gasleidingen in de woningen weer aangesloten. Deze waren uit voorzorg afgesloten.

Koningstraat nummer 18 is uit voorzorg ontruimd. Deze woning zal nader gecontroleerd worden om alle risicos uit te sluiten.

De komende vijf tot zes weken gaat het College nadenken over de toekomst van het A-theater. Daarbij blijven alle opties open. Tijdens deze periode blijft het water in de bouwput staan en wordt de bouw opgeschort. Ook blijft de bouwput continu onder toezicht staan.

Vanmiddag om 17.00 uur vindt er een informatiebijeenkomst voor omwonenden over het A-theater plaats in de Concert- en Gehoorzaal, Singelstraat 13 te Middelburg. Tijdens de bijeenkomst zullen burgemeester Koos Schouwenaar en wethouder Adrie van t Westeinde de situatie nader toelichten.

Bewoners die schade hebben ondervonden naar aanleiding van dit incident, kunnen deze melden bij de gemeente Middelburg, telefoonnummer 06 55 35 88 38.