Gemeente Den Haag

maart 2005
Muziekregeling Scheveningen opnieuw van kracht (3 maart)

De Muziekregeling Scheveningen, kortweg MRS, is met ingang van het nieuwe strandseizoen weer van kracht. Dit betekent dat als horeca-ondernemers in het aangewezen gebied geluidsoverlast veroorzaken, omwonenden dit kunnen melden op telefoonnummer 353 6777. Stadsbeheer zal -evenals vorige jaren- samen met de Politie (preventief) toezien op naleving van de voorschriften.

Klachtentelefoon
Het speciale telefoonnummer 353 6777, is tot het eind van het strandseizoen, 24 uur per dag bereikbaar voor overlast in de kuststrook en op het Gevers Deynootplein. Hagenaars die hierover willen klagen, kunnen het bandje inspreken dat aan dit nummer is verbonden. Zij worden hierna teruggebeld en de klacht wordt onderzocht.

Maatregelen
Ondernemers die de geluidsvoorschriften overtreden, krijgen te maken met handhavingsmaatregelen. Bij de eerste overtreding maakt de politie procesverbaal op en krijgt de ondernemer een bestuurlijke dwangsom opgelegd. Bij een vervolgovertreding betaalt de ondernemer daadwerkelijk de (in eerste instantie opgelegde) dwangsom en krijgt opnieuw een procesverbaal.