Gemeente Ambt Montfort


Verleende kapvergunningen (Bosserveldweg;Mariaveld;Heerbaan)

Bezwaren tegen de hieronder staande verleende kapvergunning kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 6099, 6077 ZH St. Odiliënberg.

Het bezwaarschrift moet uw naam, uw adres, een datum en uw handtekening bevatten. Verder vermeldt u in het bezwaarschrift duidelijk gemotiveerd waarom u tegen dit besluit bezwaar maakt. Wanneer u van mening bent dat vanwege spoed niet op het besluit op uw bezwaarschrift gewacht kan worden, kunt u bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond, sector Bestuursrecht, Postbus 950 te 6040 AZ Roermond verzoeken dit besluit te schorsen en/of een voorlopige voorziening te treffen.

Bekendmaking d.d. 3 maart 2005:


* Kapvergunning verleend voor het kappen van één ceder aan Bosserveldweg 23 te Sint Odiliënberg, op de percelen kadastraal bekend als Sint Odiliënberg, sectie C nummer 2229 (ceder en fagus) en 4149 (krenteboom). Voor het kappen van de fagus en de krenteboom is in het kader van de Bomenverordening gemeente Ambt Montfort 2002 geen kapvergunning benodigd. Kappen is noodzakelijk daar de bomen door achterstallig onderhoud een matige tot slechte conditie hebben en de tuin heringericht wordt.


* Kapvergunning verleend voor het kappen van zeven eiken en één prunus en tevens voor het kandelaberen van één eik aan Mariaveld 23 te Montfort, op de percelen kadastraal bekend als Montfort, Sectie E nummer 867 en 982. Voor het kandelaberen van de overige twee eiken is geen kapvergunning benodigd. Kappen is noodzakelijk daar de bomen onvoldoende ontwikkelingsruimte hebben, groeistoornissen hebben, een slechte conditie hebben, een ernstige vorm van gevaarzetting/risico veroorzaken, de tuin heringericht wordt en enkele bomen te dicht bij de woning staan. In de vergunning is in het kader van de Bomenverordening gemeente Ambt Montfort 2002 een herplantverplichting opgenomen.


* Kapvergunning verleend voor het kappen van elf eiken en vijf amerikaanse vogelkersen aan Mariaveld 23a te Montfort, op het perceel kadastraal bekend als Montfort, Sectie E nummer 1188. Kappen is noodzakelijk daar de bomen onvoldoende ontwikkelingsruimte hebben, een matige conditie hebben, een matige vorm van gevaarzetting/risico veroorzaken en de tuin heringericht wordt. In de vergunning is in het kader van de Bomenverordening gemeente Ambt Montfort 2002 een herplantverplichting opgenomen.


* Kapvergunning verleend voor het kappen van één carpinus betulus fastigiata ter hoogte van Heerbaan 2 te Posterholt, op het perceel kadastraal bekend als Posterholt, Sectie D nummer 3154. De boom wordt gekapt in verband met rioleringswerkzaamheden. In de vergunning is in het kader van de Bomenverordening gemeente Ambt Montfort 2002 een herplantverplichting opgenomen.