Gemeente Boxmeer



Regionale fietsverlichtingscampagne groot succes

Wethouder van Bree van de gemeente Veghel reikte donderdag 3 maart om 16.30 uur de hoofdprijs uit van de regionale fietsverlichtingsactie. Ron Roelofs uit de gemeente Boxmeer wint daarmee een nieuwe fiets ter waarde van 750,-. Hij won de fiets omdat hij één van de fietsers was, waarvan de verlichting in orde was tijdens controleacties van de politie. Dertig anderen ontvingen een kleinere
verkeersveiligheidsprijs. Deze feestelijke prijsuitreiking vormde de afsluiting van een zeer succesvolle fietsverlichtingscampagne in Noordoost-Brabant, een gezamenlijke actie van politie, de provincie en de gemeenten Bernheze, Landerd, Grave, Veghel, Uden, Mill en Sint Hubert, Cuijck, Sint Anthonis, Boekel en Boxmeer. Deze gemeenten willen samen met de politie de actie aan het einde van 2005 weer herhalen.

Achtergrond actie
In oktober en november vorig jaar is de actie gestart met het geven van voorlichting op alle scholen in Noordoost-Brabant. Ook de niet-scholieren zijn in deze periode geattendeerd op het feit dat een juist gebruik van fietsverlichting van levensbelang is. Voorafgaand aan de controles door de politie is in alle gemeenten gemeten hoe het met het gebruik van fietsverlichting is gesteld. Na de uitgebreide voorlichtingsperiode is de politie gaan controleren.

Vanaf november tot en met eind januari 2005 heeft de politie Brabant-Noord 1682 fietsers bekeurd omdat de verlichting niet in orde was. Onder de groep fietsers, die hun verlichting wel in orde hadden, werden in totaal 1200 antwoordkaarten uitgedeeld. Uit de grote hoeveelheid teruggestuurde antwoordkaarten is één hoofdprijswinnaar getrokken en hebben 30 anderen een kleinere prijs ontvangen.

Voor meer informatie
Voorzitter werkgroep fietsverlichting
Ronald Soemers
Telefoon: 06 51 53 45 22
E-mail: edusell@home.nl

Verzameloverzicht prijswinnaars regionale fietsverlichtingsactie GGA regio Noordoost-Brabant


1 eerste prijs en 30 tweede prijzen

Nr

Naam

Plaats

Ron Roelofs (hoofdprijs fiets)

Boxmeer

S. Alards

Boxmeer

N. Peters

Boxmeer

S. Wallert

Cuijck

J. Tebarts

Gennep

E. Rutten

Gennep

J. Storms

Heijen

R. Swinkels

Heijen

M. Kusters

Heijen

T. van Uden

Heijen

R. Storms

Heijen

S. van Dalen

Langenboom

M. kuijpers

Ledeacker

M. Bosma

Oploo

A. Nielssen

Oploo

i. Nagels

Ottersum

S. Kuijpers

Rijkevoort

L. Benneheij

St. Anthonis

M. Ploum

St. Oedenrode

K. Kerkhof

St. Oedenrode

Mevr. Gevers-Manders

Uden

L. Hartgers

Uden

M. van der Steen

Uden

J. Nijjar

Veghel

L. Bos

Veghel

A. v.d. Heijden

Veghel

W. van Heesel

Veghel

R. Melzer

Veghel

L. Janssen

Westerbeek

F. de Louw

Zeeland

L. Willems van Dijk

Zeeland