TNT Post Groep NV

Persbericht

TNT Express investeert 14 miljoen in International Road Hub Duiven

03 maart 2005 - TNT Express, de toonaangevende leverancier van wereldwijde express diensten voor de zakelijke markt, heeft vandaag aangekondigd 14,3 miljoen te gaan investeren in de capaciteitsuitbreiding en opwaardering van de Europese Road Hub van het bedrijf in Duiven.

Aanleiding voor de uitbreiding, die in oktober zal worden afgerond, is de aanzienlijke volumegroei sinds de start van de hub in 1998. Deze uitbreiding zal in de komende vijf jaar circa 100 nieuwe arbeidsplaatsen scheppen en is het duidelijke bewijs van het commitment van TNT Express voor de regio en de ontwikkeling van de belangrijkste internationale road hub van het bedrijf, waar wekelijks 126.000 zendingen en 5.700 tonnen vracht worden verwerkt.

Het investeringsplan omvat:

* Uitbreiding van het sorteeroppervlak van 16.500 m² tot 20.000 m²
* Verdubbeling van de sorteercapaciteit tot 11.000 stuks per uur
* Uitbreiding van de kantoorruimte en de parkeermogelijkheden voor vrachtwagens

* Uitbreiding van het aantal laadplatforms van 80 tot 116
* Verbetering van de werkomgeving van personeel en chauffeurs

Daarnaast omvat het investeringsplan de aankoop van 25.000 m² grond naast de hub voor een mogelijke verdere uitbreiding in de toekomst.

Dit is een aanzienlijke investering in een van de belangrijkste onderdelen van onze wereldwijde infrastructuur, aldus Christian Drenthen, Managing Director Worldwide Networks van TNT Express. Met deze hogere capaciteit en betere werkomgeving zal ons Europese netwerk voor wegvervoer een sleutelrol spelen in het bereiken van onze strategische doelstelling, het toonaangevende Europese express bedrijf te zijn..

TNT Express is de toonaangevende leverancier van wereldwijde express diensten voor de zakelijke markt. TNT Express vervoert wekelijks 3,3 miljoen express pakketten, documenten en vracht naar meer dan 200 landen. Het TNT netwerk omspant de wereld met bijna 900 depots, hubs en sorteercentra, ruim 18.000 voertuigen en 42 vliegtuigen. TNT Express beschikt over de grootste land- en lucht infrastructuur voor de levering van deur-tot-deur express diensten in Europa.

TNT Express heeft wereldwijd 43.000 medewerkers in dienst en is het eerste bedrijf dat wereldwijd erkend is als Investor in People. De omzet in 2004 bedroeg 4,7 miljard euro. TNT Express realiseerde in de eerste negen maanden van 2004 een EBITA van 373 miljoen euro, 35% méér dan in dezelfde periode in 2003 (276 miljoen euro). Bezoek voor nadere informatie de website van TNT Express op www.tnt.com.

TNT Express is een divisie van TPG N.V. TPG verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post een breed scala aan post-, express- en logistieke diensten. Het hoofdkantoor van TPG is in Nederland. De onderneming heeft circa 162.000 medewerkers in 63 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2004 bedroeg 12,6 miljard euro, een stijging van 6,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt. Bezoek voor nadere informatie de TPG website op www.tpg.com.