Openbaar Ministerie Zwolle/Lelystad

Voortzetting zitting zwembad De Bestevaer

Geachte redactie,
Op donderdag 3 maart vanaf 13.45 uur zal bij de economische meervoudige kamer van de rechtbank Zwolle de zaak worden voortgezet tegen de gemeente Zwartewaterland. Het OM Zwolle-Lelystad besloot in september 2004 om de gemeente Zwartewaterland te vervolgen voor het aan gevaar blootstellen van personeel en bezoekers van Zwembad De Bestevaer in Genemuiden. De twee beweegbare zwevende plafonds van het zwembad waren in opgehesen stand niet vergrendeld tegen vallen.

Na een controle door de Arbeidsinspectie werd het zwembad De Bestevaer gesloten van 12 tot en met 16 januari 2004. Tijdens deze periode zijn de plafonds vast aan het dak gemonteerd.
De zaak tegen de gemeente Zwartewaterland is eerder op zitting gebracht en wel op 7 december 2004. De zaak is toen aangehouden op verzoek van de verdediging, in verband met het laten verrichten van een contra-expertise.

Heeft u rond de zitting behoefte aan een toelichting door het Openbaar Ministerie, dan kunt u contact opnemen met de voorlichting van het OM Zwolle via het telefoonnummer 038-496 2011. Audiovisuele media die een interview met de persofficier willen opnemen, wordt verzocht hiervoor een afspraak te maken.
De persofficier is mr. M. Kappeyne van de Coppello. Persvoorlichter is Tineke Zwart.

Tineke Zwart
voorlichter OM Zwolle-Lelystad
Team Bovenregionale en Specialistische Taken
tel. 038- 496 2011