Persmededeling
Vrijdag, 4 maart 2005
Embargo : 21u00


Belron onderhandelt over een regionale overname in de Verenigde Staten

D'Ieteren maakt vandaag bekend dat Belron, wereldleider op het vlak van herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, een exclusieve intentieverklaring heeft ondertekend voor de overname van Elite Auto Glass Inc en Glaspro Inc, beiden met hoofdzetel in Denver, Colorado. Deze overname zou moeten afgesloten worden eind april. Indien afgesloten zou dit een belangrijke stap moeten betekenen in de strategie van geografische expansie van Belron. Het aantal landen waarin Belron aanwezig is, in eigen beheer of via franchisenemers, zou hierdoor op 28 gebracht worden. Elite Auto Glass en Glaspro hebben in totaal 31 servicepunten in verschillende staten van het westen van de VS.
D'Ieteren bezit, op directe en indirecte wijze (via Dicobel), 73,73% van Belron.
---
De groep D'Ieteren
D'Ieteren is een internationale groep, actief in drie sectoren allen ten dienste van de automobilist :

- de autodistributie in België van de merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Porsche, Yamaha en MBK;

- de autoverhuur op korte termijn in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië via Avis Europe plc en zijn merknamen Avis en Budget;
- de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing in Europa, Canada, Brazilië, Australië en Nieuw-Zeeland via Belron s.a. en onder meer zijn merknamen CARGLASS® en AUTOGLASS®; Belron exploiteert meer dan 1.000 servicepunten en ongeveer 3.500 mobile eenheden.

D'Ieteren en zijn dochtermaatschappijen zijn actief in 115 landen gespreid over 5 continenten en bedienen meer dan 13 miljoen klanten per jaar. Opgericht in 1805, viert D'Ieteren dit jaar zijn tweehonderdjarig bestaan. Voor bijkomende informatie kan u terecht op de Internet site: http://www.dieteren.com.

Contactpersonen
Jean-Pierre Bizet, Group Executive Vice President Benoit Ghiot, Group Financial Manager
Catherine Vandepopeliere, Financial Communication Tel : + 32 (0)2 536.54.39
e-mail : financial.communication@dieteren.be Einde persmededeling.