Ingezonden persbericht


= PERSBERICHT = donderdag 17 februari 2005

V39 opent 4 maart

Plaats: Veemarktstraat 39 Tilburg
Datum: vrijdag 4 maart
Activiteit: opening en open huis
Aanvang: 16.00 uur eindtijd 19.00 uur

Na een lange en enerverende periode van voorbereiding, bouw en invulling gaat op vrijdag 4 maart aanstaande een uniek project officieel van start. Een multifunctionele accommodatie, de eerste in haar soort, waarin vier verschillende organisaties hun (vaak openbare) activiteiten in onderling samenspel organiseren.

Van alle markten thuis
V39 herbergt serviceverlening aan jeugd, jongeren, volwassenen, ouderen en creatieve industrie. Met een grote diversiteit aan openbare activiteiten ontstaat in hartje stad een centrale ontmoetingsplek voor jong en oud. Met serviceverlening en vernieuwende initiatieven geven de bewoners van V39 handen en voeten aan het motto van het Veemarktkwartier: "cultuur als motor van economische ontwikkeling". V39 (voorheen Het GebouW) is daarmee de eerste multifunctionele accommodatie in de stad. Samen met de doelgroepen gaan Attak, JIP, Twern team Binnenstad en Villa Musica aan de slag om inhoud te geven aan de bijzondere kansen die er liggen: het bevorderen van zowel sociale cohesie als vernieuwing door het samenbrengen van uiteenlopende doelgroepen en organisaties. En dat alles in een open, levendige en eigentijdse sfeer.

Vallen en opstaan
De ontwikkeling naar wat is uitgemond in een uniek project is zacht gezegd niet zonder horten of stoten verlopen. Allerlei nare omstandigheden hebben het pand van meet af aan spraakmakend gemaakt. Toch mag het pand van haar bewoners spraakmakend blijven. Zeker als er gesproken wordt over de opmerkelijke en inspirerende initiatieven die vanuit V39 ontplooid gaan worden. Is daarmee gezegd dat alles klaar is? Zeker niet, er is alleen voldoende basis om een nieuw hoofdstuk te gaan schrijven. Een hoofdstuk waarin bijvoorbeeld Attak en Twern team Binnenstad vorm geven aan een nieuwe eigentijdse invulling van jongerenwerk en buurthuiswerk.

Opening
Met de opening op 4 maart wordt het volgende hoofdstuk ingeleid. Om 16.00 uur vindt bij de voordeur de officiële openingshandeling plaats. Daarna is er tot 19.00 uur ruimschoots de tijd om de inrichting te bekijken, te zien wat voor diversiteit aan activiteiten er plaatsvindt en de medewerkers van de organisaties te spreken. Om half vijf zal tevens het kunstwerk van Rob Birza geopend worden. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in het pand.

V39, www.v39.nl

Haar bewoners
Attak, Stedelijk Jongerenwerk
Voor activiteiten op het gebied van muziek, cultuur, nieuwe media, ontmoeting, jongereninitiatieven en ontwikkeling (16 - 26 jaar)

JIP Midden-Brabant
Voor informatie, advies, ondersteuning aan jongeren tussen 12 en 25 jaar

Twern, team Binnenstad
Weet van wijken en staat derhalve voor diensten en producten met merkbare resultaten op het terrein van jeugdwerk, opbouwwerk en ouderenwerk.

Villa Musica
Campus voor dienstverleners in de culturele sector 3 W, Backdrop, Brabant Pop, Kwartiermeesters,
Muzieklab, Stamb, Tmac, T Podium

= EINDE PERSBERICHT =