Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 18 februari 2005

PROTEQ DIRECT NIEUWE HOOFDSPONSOR NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond heeft vandaag in Hotel New York in Rotterdam een contract getekend met verzekeraar Proteq Direct voor de naamgeving en sponsoring van het Nederlands Davis Cup Team. De sponsorovereenkomst geldt voor drie jaar. Met het tekenen van de overeenkomst wordt de officiële naam van het team: Proteq Direct Nederlands Davis Cup Team.

Evert-Jan Hulshof, algemeen directeur van de KNLTB vanochtend bij de ondertekening: "Zo vlak voor de belangrijke uitwedstrijd van ons team tegen de Zwitsers is het voor de KNLTB een mooie opsteker dat we Proteq Direct als nieuwe teamsponsor mogen verwelkomen. Net als onze ploeg heeft Proteq ambitieuze doelstellingen. Wij binden een enthousiaste organisatie aan ons met een warm hart voor de sport. Zo sponsort de verzekeraar met veel succes al de marathonschaatsploeg van kopman Jan Maarten Heideman. De KNLTB kijkt uit naar een prettige samenwerking".

Gert Jan Fritzsche, directeur van verzekeringsmaatschappij Proteq Direct: "Met het hoofdsponsorschap van en de naamsverbintenis aan het Proteq Direct Nederlands Davis Cup Team hebben we naast onze eigen Proteq Direct Marathonschaatsploeg in de winter, nu ook een populaire zomersport geadopteerd. Tennis is een sympathieke, schone en populaire sport waarmee wij ons graag associëren. En het Davis Cup Team is daarin onze nationale trots. Wij verwachten hiermee onze naamsbekendheid op langere termijn van een flinke impuls te kunnen voorzien. Vandaar dat we een 3-jarige overeenkomst zijn aangegaan".

Proteq Direct is gevestigd in Heerhugowaard en is een onderdeel van SNS REAAL Groep. Binnen SNS REAAL Groep is Proteq Direct het bedrijf dat zijn producten via directe distributie (onder andere internet) aan zijn klanten aanbiedt.

De nieuwe sponsor neemt het stokje over van Vifit, een merk van zuivelfabrikant Campina. Onlangs veranderde Campina het merkbeleid van Vifit waardoor de sponsoring van het Nederlands Davis Cup Team niet meer paste binnen de strategie.

Tijdens de persconferentie maakte Davis Cup captain Tjerk Bogtstra direct de samenstelling van zijn team bekend. Sjeng Schalken, Raemon Sluiter, Peter Wessels en Dennis van Scheppingen nemen het op 4, 5 en 6 maart 2005 in Fribourg op tegen de Zwitsers. Melle van Gemerden gaat als reserve mee naar Zwitserland.

De samenwerking tussen KNLTB en Proteq Direct is tot stand gekomen met behulp van sportmarketingbureau House of Sports (Patrick Wouters van den Oudenweijer) en Van Dooren Advies (Mark Versteegen).


---