AutoRai

Kia âInternational Sponsorâ en âOfficial Carâ van Davis Cup

(28-2-2005)
Voor het derde jaar is Kia âOfficial Sponsorâ en âOfficial Carâ van het Davis Cup tennistoernooi. Het wereldwijde sponsorschap van de Davis Cup maakt deel uit van Kiaâs sportmarketingstrategie. Op 4, 5 en 6 maart a.s. moeten de Nederlandse spelers het opnemen tegen Zwitserland. Het duel vindt plaats in het âForumâ in Fribourg, Zwitserland.

In dezelfde week dat de nieuwe Kia Rio op de Autosalon van Genève debuteert, krijgt het merk tevens veel exposure tijdens de Davis Cup wedstrijden die op 4 maart a.s op maar liefst 36 locaties wereldwijd aanvangen. In totaal worden er 180 wedstrijden over de hele wereld gespeeld in dit eerste weekend van maart. De kwartfinales van de wereldgroepen vinden plaats van 15 t/m 17 juli, de halve finale van 23 t/m 25 september en de finale van 2 t/m 4 december 2005.

Kia positioneert zichzelf als een jong, vriendelijk en sportief merk. Het sponsorschap van de Davis Cup sluit hier perfect op aan. In 2003 is een contract gesloten voor sponsorschap van alle wedstrijden die in Europa worden gespeeld tot en met 2005. Vorig jaar is dit contract uitgebreid en is Kia tijdens alle Davis Cup wedstrijden die wereldwijd worden gespeeld op diverse wijzen prominent aanwezig. Zo is het Kia logo terug te vinden op de boarding aan de zijkanten van het veld. Tevens zet Kia voor het vervoer van de teams en officials diverse Kia-modellen in.

Inmiddels vertegenwoordigt Kia meerdere vlakken op sportgebied. Naast de Davis Cup en het hoofdsponsorschap van het Australian Open Tennistoernooi, sponsort Kia ook het wereldkampioenschap Inline Skating.

In Nederland heeft Kia hier onlangs op ingehaakt door toe te treden tot de schaatssport. Begin van het jaar is overeenstemming bereikt met een groot aantal internationale schaatsers en schaatsbonden over sponsoring en begeleiding. Tijdens alle internationale wedstrijden in het seizoen 2005, treedt Kia Nederland op als een van de hoofdsponsors van schaatsers uit onder andere Duitsland, Rusland, Zweden, Finland, Belarus/Wit Rusland, Roemenië, Oostenrijk, Oekraïne, Hongarije, Tsjechië, Polen, China, Korea en Amerika.