Raad voor de Journalistiek

Vrijdag 4 maart 2005
13.30 uur
Klacht van J.A. Blaauw, oud-hoofdcommissaris van politie, tegen de hoofdredactie van het televisieprogramma Zembla betreffende de uitzending Vermoorde kinderen. Volgens klager wordt in de uitzending ten onrechte de indruk gewekt dat hij onvoldoende zorgvuldig heeft gehandeld in een politie-onderzoek betreffende een vermoord meisje. Ten onrechte is in de uitzending geen aandacht besteed aan een voor hem gunstige uitspraak in deze kwestie van het College van Procureurs-generaal aldus klager. Hij acht zich door de uitzending ernstig in zijn belangen geschaad.

14.30 uur
Klacht van J. en M. van der Weide tegen B. van Sluis inzake het artikel Familie vreest volksgericht tijdens jaarwisseling, dat in het Algemeen Dagblad is gepubliceerd. Klagers, die in het artikel worden genoemd, stellen dat de publicatie ten onrechte ernstige beschuldigingen aan hun adres bevat.

15.15 uur
Klacht van W.P.M. Berghuizen tegen A. Lippold en Webers Media Lorentz B.V. De klacht heeft betrekking op een aantal publicaties in De Leusdervelder, waarin is bericht over een conflict tussen een huurder van een pand van een winkelcentrum in Leusden en de Vereniging van Eigenaren. Volgens klager, voorzitter van die vereniging, is er op onjuiste wijze over hem bericht. Hij stelt verder dat verweerders zich ten onrechte niet hebben verdiept in de kwestie. Klager betoogt dat hij door de berichtgeving zowel persoonlijk als zakelijk is geschaad.

In het eerste halfjaar van 2005 zijn verder zittingen gepland op 18