Gemeente Tilburg


28-2-2005
Aanstaande vrijdag expositie kamer Vreeman weer opengesteld Kunstenaar Arno Mertens aanwezig

Aanstaande vrijdag 4 maart is voor de tweede keer de kamerexpositie op de werkkamer van burgemeester Vreeman opengesteld voor het publiek. Het werk van de Tilburgse kunstenaar Arno Mertens is tussen 15.00 en
17.00 uur te bezichtigen. Kunstenaar Mertens zal dan aanwezig zijn.

Burgemeester Vreeman liet afgelopen najaar weten met het idee te spelen zijn werkkamer in te richten als expositieruimte. De burgemeester ontvangt veel gasten op deze kamer en wil zijn bezoekers op deze manier de kans bieden kennis te maken met het werk van jonge Tilburgse kunstenaars. Door de ruimte af en toe open te stellen krijgen ook andere belangstellenden de kans kennis te maken met de Tilburgse kunst. Arno Mertens is de eerste kunstenaar in een reeks van drie die zijn werk tentoonstelt. Op 29 januari vond de opening van de eerste kamerexpositie plaats waarbij Hendrik Driessen, directeur van De Pont Museum voor hedendaags kunst, de aanwezigen toesprak.

GeĂŻnteresseerden voor de expositie kunnen zich vrijdagmiddag melden bij de receptie van Stadskantoor 1, Stadhuisplein 130. Zij worden dan verwezen naar de kamer van de burgemeester. In de gang op weg naar deze kamer zijn ook de portretten van oud-burgemeesters te bezichtigen.
De tentoonstelling duurt nog tot half mei. Op vrijdagen 1 april en 13 mei heeft het publiek ook nog de mogelijkheid het werk van Arno Mertens te bezichtigen.