RAI VERENIGING

Veel fietsnieuws op Uit & Actief in Jaarbeurs, Utrecht

Aan het begin van het fietsseizoen presenteren de grote fabrikanten en importeurs van fietsen, fietskleding en fietsaccessoires hun nieuws aan het grote publiek. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 maart is Uit & Actief in de Jaarbeurs te Utrecht het podium voor al dit nieuws. Voor de bezoekers wordt op Uit & Actief meer dan duidelijk gemaakt dat de fietsenbranche stevig innoveert om fietsen voor alle leeftijdsgroepen aantrekkelijk(er) te maken.

Een greep uit de noviteiten:
De Family Bike uit Italië waarbij de kleine voorop over eigen trappers beschikt om mee te kunnen fietsen.

Shimano laat de Di2 Smover zien. Een elektronisch gestuurde onderdelengroep die verlichting, vering en versnellingen door middel van een computer aanstuurt.

Bridgestone Beltrex is een systeem voorzien van een geruisloze, zelfspannende onderhoudsvrije snaaraandrijving in plaats van een ketting.

LED-verlichting is bij de fietsen, net als bij de autos, een snel groeiende trend om de zichtbaarheid van de fietser te vergroten. De aloude dynamo maakt plaats voor kleine batterijen en een dynamo die in de naaf is ingebouwd. Het voordeel is minder losse draden en dus bedrijfszekerder.

Nog een greep uit het nieuws: fietsen met 30 versnellingen, ultralichte en sterke materialen voor de frames, enorm veel verschillende modellen zodat er geen sprake meer kan zijn van de fiets. En natuurlijk steeds comfortabeler fietskleding met een nadruk op casual.

Het evenement Uit & Actief is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag 4 maart zijn de deuren geopend tot 22.00 uur. De locatie is Jaarbeurs, Utrecht (hallen 1 t/m 5). De toegangsprijs bedraagt 12,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar betalen 6,50 euro.

Uit & Actief wordt georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), de ANWB-bladen Op Pad en Toeractief en VNU Exhibitions Europe (VNU EE). Alle informatie is te vinden op de site www.uitenactief.nl en www.fietsrai.nl