Gemeente Roermond

Sporters in the picture tijdens Sportgala Roermond

Tijdens het Sportgala 2004 waren er optredens van de dancegroep Flex en de Dutch Carribean brassband.

Op vrijdag 4 maart om 19.00 uur staat de aftrap van het 24ste Sportgala Roermond in theaterhotel De Oranjerie op het programma. Het is een eerbetoon aan de honderden Roermondse meisjes, jongens, vrouwen en mannen die in 2004 voor bijzondere sportprestaties hebben gezorgd. Tijdens het Sportgala reikt wethouder IJff van Sport de stedelijke Sporttrofee 2004 uit. De Stichting Sportraad Roermond (SSR) benut het Sportgala om aan één of meer mensen, die grote verdiensten voor de Roermondse sportwereld hebben, de Zilveren Speld uit te reiken. De huldigingen worden afgewisseld met optredens van De Sillie Girls en Nadja, een demonstratie door judoclub Kai in Sho o.l.v. Nol Hofman en een spectaculair optreden van Rasteiras e Baianadas van Centro Cultural Senzala de Capoeira Professor Formiga.

Ook dit jaar is het de organisatie gelukt een tweetal prominente topsporters te strikken. Dit jaar ontvangen de kampioenen hun medaille uit handen van topvolleyballer Nico Freriks en Vic Hermans, bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam. De presentatie is evenals in voorgaande jaren in handen van Dré Peters, die tevens mede grondlegger is van het jaarlijkse Sportgala. Er zijn nog enkele (gratis) kaarten beschikbaar, telefonisch te reserveren via (0475) 359 437.

Het Sportgala staat aan de vooravond van een groot jubileum. Op 10 maart 2006 staat namelijk de 25ste editie van het Sportgala gepland. Daarmee bewijst de organisatie dat het Sportgala nog steeds leeft.

De Roermondse sportwereld geeft daar met een massale aanwezigheid ieder jaar opnieuw getuigenis van. Alle kampioenen krijgen met een speciale herinneringsmedaille de eer die hen toekomt, omdat ze de naam van de stad Roermond in bijna alle takken van sport hoog hebben gehouden. De organisatie van het Sportgala ligt in handen van een commissie die bestaat uit een vertegenwoordiging van de Stichting Sportraad Roermond, Steunpunt Sportservice Roermond, de gemeente Roermond, de pers en het bedrijfsleven.

Publicatiedatum: 01.03.2005 Bijgewerkt: 01.03.2005