Provincie Noord-Holland


1-3-2005

Onderwerp

Noord-Holland kiest BM voor externe bouwbegeleiding

Ben Kessens

De provincie Noord-Holland heeft het bureau BM, managers van het bouwproces BV, te Hoofddorp gekozen voor de externe begeleiding van haar huisvestingsproject. Op vrijdag 4 maart a.s. vindt de ondertekening plaats van het contract.

Namens de provincie zet Commissaris van de Koningin van Noord-Holland, de heer H. Borghouts zijn handtekening onder de overeenkomst. Voor BM tekent de directeur, de heer ir. Bert Roelofs.

De aanbesteding van deze opdracht tot externe bouwbegeleiding verliep geheel conform de Europese richtlijn voor het plaatsen van overheidsopdrachten voor diensten (92/50/EEG) waarin opgenomen richtlijn 97/52/EG: Bouwprojectmanagement, Architecten en Adviseurs/ingenieursdiensten.

Het gehele project bestaat uit 3 projectdelen:


1) Sloop en vervangende nieuwbouw van de kantoorvleugels aan de Dreef die in de loop van de 20e eeuw aan het Paviljoen zijn toegevoegd.


2) Renovatie en optimalisatie van het kantoor aan het Houtplein. Het is mogelijk om in dit gebouw 950 werkplekken te realiseren.


3) Aanpassen van het Paviljoen aan de gebruikseisen van de huidige tijd evenals groot onderhoud en restauratie aan de binnenzijde van het pand.

De totale investeringskosten bedragen 61.000.000,- . De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd en aanvangen in 2005, de oplevering van het totale project wordt verwacht in 2008.

Het ontwerp van de nieuwbouw is van MAP arquitectos, te Barcelona. Voor de sloop en vervangende nieuwbouw starten binnenkort de vereiste vergunning- en bestemmingsplanprocedures bij de gemeente Haarlem.