PERSBERICHT - 2005-03-02

Nieuw evenement Uit & Actief met fietsparcours, kanovijver en picknickwei

Beurshallen bekleed met bos en strand

Een aantal Jaarbeurshallen in Utrecht is van vrijdag 4 tot en met zondag 6 maart, tijdens het nieuwe evenement Uit & Actief, spectaculair bekleed met immense doeken vol beelden van bos, strand en stadsgevels. De kleurrijke wanden van 7 meter hoog en tientallen meters breed vormen - als een naar binnengekeerd kunstwerk van Christo
- het décor van de manifestatie voor de actieve, toeristische en recreatieve consument.

De verbouwing van de hallen is ook zichtbaar bij het speciale fietsparcours van 56 bij 40 meter, met in het midden een speciale picknickwei van een kleine tweeduizend vierkante meter. Even verderop is de wildwaterbaan, een woeste kanovijver van 10 bij 4 meter.

Uit & Actief is een driedaagse belevenis waar de actieve consument als het ware zijn vakantie in binnen- of buitenland (eventjes) kan meemaken. Eigenlijk ben je hier al met vakantie, aldus Rien van den Anker van Uit & Actief. Je kunt informatie vergaren, maar je kunt ook beleven wat je later tijdens een dagje uit of een vakantie wilt gaan doen.
Er zijn zes verschillende themapleinen aangelegd. Deze themas zijn Buitensport, Stadsleven (cultuur en uitgaan), Plezier & Vertier (parken en attracties), Het Pure Genieten (onthaasten aan de kust of in landelijke omgeving), Fietsen en Wandelen.

Het beleven op Uit & Actief varieert van uitstapjes en activiteiten in eigen land tot buitensport en avontuurlijke vakanties over de grens. Een en ander wordt aangevuld met de modernste trends op het gebied van buitensport- en vrijetijdskleding, de laatste productontwikkelingen, reisverhalen, lezingen en allerhande nuttige en praktische informatie.

Ook het toeristisch jaarthema Water 2005 komt aan de orde. Dankzij de RAI-vereniging Fietsen is vrijwel al het nieuws te vinden op het gebied van fietsen, fietsonderdelen, -accessoires en -mode. De actieve manifestatie richt zich op iedereen die van uitstapjes en uitdagingen houdt. Dat zijn veelal actieve singles en paren, gezinnen met kinderen en jonge senioren. Dat zijn ook mensen die twee keer of nog vaker per jaar op vakantie gaan en die regelmatig uitstapjes in eigen land maken.

Uit & Actief wordt georganiseerd door VNU Exhibitions Europe (VNU EE), het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (Lekker weg in eigen land) en de ANWB-bladen Op Pad en Toeractief. De organisatie werkt nauw samen met de afdeling Fietsen van de RAI Vereniging. Partner is het Veluws Bureau voor Toerisme.
Informatie: www.uitenactief.nl.