TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-03-2005

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 4 maart
Nederland 2 - 21.22 uur

UNIEK VERHAAL PHILIP FRERIKS EN ARMANI
IN TROS TV SHOW

In de TROS TV SHOW van vrijdag 4 maart vertelt Journaal-anchorman Philip Freriks in zijn Amsterdamse huis over het mysterie van de dood van zijn oudste broer Jan.

Tijdens een vorige ontmoeting in september 2002 met Ivo Niehe in Freriks' woning in Parijs kwam dat ter sprake. Op de dag dat Groningen bevrijd werd (april 1945) zou Jan bij zijn opa en oma door een verdwaalde kogel zijn getroffen. De onzekerheid over wat er precies gebeurd was, was voor het gezin Freriks door de jaren heen een zware last. 'Jan' was niet meer dan een foto en het grafje in Bilthoven waar het gezin regelmatig naar toe ging. Na de uitzending van die TROS TV SHOW kreeg Freriks bericht van een ooggetuige, die 60 jaar na dato de ware toedracht onthulde....

In Milaan is Niehe thuis op bezoek bij modetycoon Georgio Armani. Een unicum want de 70-jarige, die hoog staat op de Forbes 500 van de rijksten ter wereld, heeft de naam uiterst verlegen te zijn. Het tegendeel blijkt waar. Hij vertelt over de dood van zijn levenspartner Sergio Galeotti, zijn slechte rapportcijfers voor Frans en waarom hij uiteindelijk toch geen arts is geworden.

Verder aandacht voor de gekte rond de Da Vinci Code.