Ingezonden persbericht


Persuitnodiging:

Kanszoekende jongeren presenteren ondernemingsplan aan bedrijfsleven

Op 4 maart sluit de eerste groep kanszoekende jongeren uit Amsterdam Zuid Oost een training in zelf ondernemen af. Zij presenteren dan hun eigen ondernemingsplan aan een jury van aansprekende ondernemers, waaronder Humberto Tan (ondernemer / presentator).

Deze presentatie is de afronding van de training die de twaalf jongeren hebben gevolgd bij het Network for Training Entrepreneurship (NFTE). Deze organisatie traint, met behulp van overheid en bedrijfsleven, onder meer jeugdwerkelozen en schooldrop-outs om weer actief de arbeidsmarkt op te gaan of te starten als ondernemer.

De ondernemingsplannen zullen gepresenteerd worden aan de jury die ondermeer bestaat uit:


- Roberta Gardeslen - Hoofd Jeugd Maatschappelijke Ontwikkeling Stadsdeel Amsterdam ZO.
- Mark Bent - lid Raad van Bestuur Spirit

- Thom Smeets - Regio Directeur Fortis /Fortis Foundation
- Lonneke Nouwens - KPMG en de Samenleving

- Humberto Tan - Ondernemer/presentator

- Kees Knook - Directeur Agra Management

- Folkert Oosting - Manager communicatieadviesbureau Pleon

Graag nodigen wij u hierbij uit om op vrijdagmiddag 4 maart a.s. de certificaatuitreiking bij te wonen. De certificaten zullen worden uitgereikt worden namens of door Bart Brenninkmeijer, Directeur C&A Nederland. De certificering zal plaatsvinden bij KPMG in Amsterdam Zuid Oost.

Het programma op 4 maart is als volgt:

14.30 uur: Ontvangst
14.45 uur: Welkomstwoord door Simon Blok, Directeur en Bestuurder NFTE Nederland 15.00 uur: Presentatie businessplannen NFTE-trainees 16.15 uur: Pauze; beraadslaging door de jury
16.30 uur: Toelichting NFTE door Simon Blok
16.45 uur: Uitreiking certificaten aan de NFTE-trainees 17.00 uur: Afsluiting en gelegenheid tot napraten bij een verfrissing.

Aan de hand van eigen ideeën, hobby's of vaardigheden, hebben de jongeren een businessplan bedacht en dit onder begeleiding van vaardige trainers uitgewerkt. Na afloop van het programma is uiteraard gelegenheid om toelichting te krijgen van de jongeren, bedrijfsjury en trainers.

Indien u belangstelling heeft om bij de presentatie aanwezig te zijn of meer informatie wilt:

Caroline Steinert of Maurits Blok
Pleon
020 - 4874000
caroline.steinert@pleon.com

Over NFTE
Het Network for Training Entrepreneurship (NFTE) werd in 1987 in The Bronx, New York, opgericht om jongeren, die maatschappelijk uit de boot dreigen te vallen, te trainen in het zelf ondernemen. De jongeren krijgen deze trainingen van ondernemers en managers uit het bedrijfsleven. In 2002 startte NFTE in Nederland met steun van de provincie Limburg, DSM en Citibank. Of kijk op http://www.nfte.com

De NFTE-training is mogelijk gemaakt door stadsdeel Amsterdam Zuid Oost, jeugdzorginstelling Spirit (voorheen SaC-Amstelland), KPMG, Fortis Foundation Nederland en Agra Management. Ook van deze sponsors zullen vertegenwoordigers plaatsnemen in de jury. Het is de eerste keer dat NFTE een training heeft gehouden in Amsterdam.