TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-03-2005

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 4 maart
Nederland 2 - 21.22 uur

PORTRET RINUS MICHELS IN TROS TV SHOW

Naast Philip Freriks en Georgio Armani is in de TROS TV SHOW van vrijdag 4 maart ook een herhaling te zien van het interview dat Ivo Niehe in 1988 in Duitsland had met Rinus Michels.

Na het winnen van het Europees Kampioenschap werd Michels trainer van Bayer Leverkusen. In zijn tweede huis, het stadion, werd het een zeer persoonlijk gesprek over zijn jeugd, zijn werk als leraar en zijn karakter. ("Je kan het werk dat je op een school doet niet vergelijken met werken met een topploeg. Ik heb in ieder geval geleerd dat je er bij topvoetballers vaak tegen hun natuur aan moet trekken. Je moet onaangenaam zijn, cynisch, maar ook vriendelijk om alle snaren te raken. Bij kinderen is het hoofdzakelijk ontspanning. Ik kan het allebei. Ik mag blij zijn dat ik die veelzijdigheid van de natuur heb meegekregen.")

Over zijn bijnaam De Generaal: "Ik werk op afstand, gedistantieerd. Ik eis ontzettend veel discipline, in en buiten het veld, en dat heeft ertoe geleid dat ik een autoriteits-aureool heb meegekregen."

Over Ajax vertelt hij: "Oude liefde". Over zijn vrouw Will: "Grootste liefde".