BP Nederland


BP Ultimate nu verkrijgbaar

04-03-2005

Meer prestaties, minder vervuiling

BP Ultimate nu verkrijgbaar

Rotterdam, 4 maart 2005 De eerste Nederlandse consument heeft vandaag zijn auto volgetankt met BP Ultimate, met hulp van coureur Jan Lammers. De revolutionaire Ultimate brandstoffen zijn vanaf 4 maart te koop bij BPs eigen stations in de regio Amsterdam en vanaf half april in de rest van Nederland (de overige onder BP vlag opererende stations volgen snel). BP Ultimate is verkrijgbaar als Ongelood 98 en als Diesel en voldoet aan de drie belangrijkste wensen van weggebruikers: meer prestaties, lager brandstofverbruik en minder vervuiling.

Belangrijke toename van prestaties

BP Ultimate brandstoffen hebben een uitzonderlijk reinigend vermogen, dat twee keer groter is dan dat van standaardbrandstoffen. Prestatieverminderende afzettingen in de motor worden verwijderd en schone motoren blijven schoon. Regelmatig gebruik van BP Ultimate laat de motor soepeler lopen en zorgt voor meer vermogen, een betere acceleratie en een gunstiger brandstofverbruik.

Sterk verminderde uitstoot van schadelijke gassen

Regelmatig gebruik van BP Ultimate levert bovendien een bijdrage aan de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen, waaronder kooldioxide (CO2), koolmonoxide (CO), stikstofoxide (NOx), onverbrande koolwaterstof verbindingen (HC) en roet. Dit draagt bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit. Daarnaast vermindert het product het lawaai van dieselmotoren aanzienlijk.

BP Ultimate Ongelood 98 zal het huidige BP Super Plus Loodvrij vervangen en BP Ultimate Diesel zal te koop zijn naast de standaard BP Diesel.

Contactgegevens
Voor algemene vragen betreffende de activiteiten van BP in Nederland kunt u contact opnemen met Jacoline Poldervaart (Hoofd afdeling Communications & External Affairs)

Afdeling Communications & External Affairs
Rivium Boulevard 301
2909 LK Capelle aan den IJssel
Postbus 1131
3000BC Rotterdam
T 010 - 249 1000
F 010 - 249 1150
E info@bp.nl