Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk introduceert AutoCAD Electrical

Voor nauwkeurig ontwerpen van schakelschema s

Barendrecht 4 maart 2005, Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert AutoCAD Electrical gebaseerd op het AutoCAD platform en volledig geïntegreerd in AutoCAD. AutoCAD Electrical is speciaal ontwikkeld voor snel en nauwkeurig ontwerpen van industriële schakelschema s. Bovendien is de informatie uit de schema s eenvoudig uitwisselbaar met Autodesk Inventor Professional. Automatisering van de belangrijkste ontwerptaken bij het opstellen van een schakelschema minimaliseert de foutkans, versnelt de productie en zorgt voor een aanzienlijk hogere productkwaliteit. Voorheen werden de elektrische schema s veelal handmatig opgesteld met algemene applicaties. De elektrische aansturing is van essentieel belang bij het ontwerpen van machines of producten die kunnen bewegen.

Als het ontwerp compleet is, kunnen automatisch allerlei rapporten worden opgesteld; van materialenoverzichten tot kabellijsten; één voor één of allemaal tegelijk. Het automatisch genereren van rapporten gaat sneller en verlaagt de kans op fouten.

Met de open en flexibele API (Application Programming Interface) van AutoCAD Electrical kunnen gebruikersinterfaces eenvoudig op maat worden gemaakt en geautomatiseerde workflows worden gedefinieerd. Hierdoor sluit AutoCAD Electrical naadloos aan op bestaande bedrijfs- en engineeringsystemen.

Automatisch unieke nummers toewijzen

Het handmatig toewijzen van kabelnummers en onderdeellabels is een tijdrovende, saaie en foutgevoelige taak. AutoCAD Electrical neemt dit over door opeenvolgende en onderling samenhangende nummers te kiezen. Ook worden elementen automatisch hernummerd wanneer het ontwerp of de eisen veranderen. Duizenden kabelnummers en onderdeellabels kunnen automatisch worden aangemaakt; de software zorgt ervoor dat elk nummer uniek is en blijft.

Bij het plaatsen van een kabelnummer zoekt AutoCAD Electrical automatisch de bedrading af naar een goede plek. Is er geen goede plek te vinden, dan zoekt de software naar een logische plaats buiten de bedrading, waarna het een label aanbrengt en een lijn naar de bijbehorende kabel trekt.

Uitbreiding tekencapaciteit

AutoCAD Electrical maakt het mogelijk snel en eenvoudig de kastindeling te ontwerpen. De software controleert of er geen onderdelen ontbreken door een elektronische koppeling te leggen tussen de logische representatie van het apparaat in het schema en de paneeltekeningen. Verandert er iets in het schema, dan wordt deze wijziging automatisch ook in het schakelpaneel doorgevoerd. Ook kunnen elementen die buiten de elektronica vallen, zoals kabelgoten en andere hardware aan het ontwerp worden toegevoegd.

Ontwerpdata delen en beheren

AutoCAD Electrical maakt DWG-bestanden die kunnen worden gelezen en aangepast met alle AutoCAD software. Als een bestand is gewijzigd kan er een rapport opgesteld worden waarin zichtbaar is welke wijzigingen zijn aangebracht.

Ontwerpen van AutoCAD Electrical zijn eenvoudig via internet te delen. De software maakt automatisch HTML-pagina s van de tekeningen, of zelfs van het totale project. En ook de links die nodig zijn om de ontwerpen op internet te plaatsen worden automatisch gegenereerd. Leden van het productieteam kunnen de tekeningen zelfs direct vanaf internet downloaden naar een AutoCAD sheet set of direct in de bestanden werken met een ander programma dat het DWG-formaat gebruikt.

AutoCAD Electrical is geïntegreerd met Autodesk Vault. Autodesk Vault ordent de ontwerpgegevens en beschermt deze tegen onopzettelijke wijzigingen. Deze databeheertool maakt gegevens beter toegankelijk en herbruikbaar. Tegelijkertijd voorkomt het versieproblemen als gevolg van het delen van bestanden. Autodesk Vault is bovendien geïntegreerd met alle Autodesk ontwerpapplicaties, waardoor databeheer nog eenvoudiger en efficiënter wordt.

Beschikbaarheid

AutoCAD Electrical is per direct beschikbaar bij de Autodesk Authorized Resellers. Kijk op www.autodesk.nl/reseller. Voor meer informatie over AutoCAD Electrical kijk op www.autodesk.com/autocadelectrical.

Over Autodesk

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) werd opgericht in 1982 en is wereldwijd de grootste leverancier van software en diensten voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens effectiever creëren, beheren en delen gedurende de looptijd van een project. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en de producten op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0031 180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters
Tel 0345 501595

Mobiel: 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl