Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 4 maart 2005

(
Katwijk Inbrekers aangehouden
De politie hield op vrijdag 4 maart rond 03.10 uur in een schoenenwinkel aan de Badstraat een 14-jarige jongen uit Valkenburg en een 17-jarige jongen uit Katwijk aan. Beiden werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in de winkel. Enkele tassen waren al volgeladen met sokken, sloffen, schoensmeer en enkele dozen met schoenen stonden ook klaar om meegenomen te worden. Dat het zover niet kwam was te danken aan getuigen die de inbraak opmerkten en onmiddellijk de politie belden. De getuigen spraken nog over een derde inbreker. De politie vond deze niet en stelt vandaag een nader onderzoek in. De verdachten zijn ingesloten.

Leiden Autobrand
Op vrijdag 4 maart rond 03.55 uur werd ontdekt dat een aan de Meidoornstraat geparkeerde auto van een bewoner uit die straat in de brand stond. De brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Leiden Onder invloed rijden
De politie stelde in de nacht van 3 op 4 maart bij twee automobilisten drankgebruik vast. De constatering werd gedaan bij een verkeerscontrole. Rond 00.05 werd op de Kaasmarkt een 37-jarige man uit Leiden aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 540 ug/l (limiet 220 ug/l). Rond 00.45 uur werd op de Willem de Zwijgerlaan een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij weigerde verder alle medewerking. Zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hazerswoude-Rijndijk Aanrijding
Op donderdag 3 maart gebeurde rond 22.50 uur op de N11 in de richting van Leiden een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren en één gewonde viel. De aanrijding ontstond nadat een 26-jarige automobilist uit Leiderdorp vermoedelijk door de gladheid in een slip raakte. Hij botste tegen de vangrail en kwam dwars op de rijbaan tot stilstand. Een 57-jarige automobilist uit Voorburg stopte op de vluchtstrook om hulp te verlenen. De Leiderdorper stapte echter ongedeerd uit zijn auto. Op dat moment naderde een 44-jarige automobilist uit Leiden. Deze zag te laat dat de auto van de Leiderdorper dwars op de rijbaan stond en reed daar tegen aan. De Leiderdorper werd vervolgens door zijn eigen auto geraakt en raakte daardoor gewond. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het LUMC. Uiteindelijk kwam zijn auto tot stilstand tegen de auto van de te hulp geschoten Voorburger. De materiële schade was groot. De politie sloot de weg enige tijd af.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woning
Op donderdag 3 maart werd rond 16.00 ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Edelsteensingel. De inbraak moet overdag gebeurd zijn. Een slot van de voordeur werd geforceerd. Uit de woning werd een portemonnee met inhoud gestolen. De portemonnee werd zonder inhoud teruggevonden in de brandgang achter de woning. De politie stelt een onderzoek in.

Waddinxveen Fietser breekt been
Door de gladheid viel vrijdag 4 maart rond 02.00 uur op de Dreef een 52-jarige man uit Waddinxveen met zijn fiets. De man brak daarbij zijn been. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.


Moordrecht Inbraak in school
Op vrijdag 4 maart werd rond 03.00 uur ingebroken in een school aan de Leliestraat. De politie kreeg inbraakalarm en ontdekte dat een raam was opengebroken. Vermoedelijk is uit de school een computer gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.


----------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --