Gemeente Wijk bij Duurstede

Beperkt strooien in Wijk bij Duurstede

De winter is in alle hevigheid losgebarsten. Er is veel sneeuw gevallen en de temperatuur is dalende. Ook wordt er nog sneeuw verwacht.

De medewerkers van de buitendienst van de gemeente Wijk bij Duurstede zetten alles op alles om de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden. Er wordt intensief gestrooid en geschoven. Daardoor wordt er veel zout gebruikt, vooral bij hevige sneeuwval.

De voorraad zout in Nederland is echter nagenoeg op. Er kan niet meer dagelijks worden geleverd. Om toch een zo goed mogelijke service te kunnen verlenen, wordt een beperkt strooischema ingevoerd. Dat wil zeggen dat het zout dat de gemeente nog in voorraad heeft, wordt gebruikt voor de hoofdwegen, de busroutes en de wijkontsluitingswegen. De overige wegen die normaal in de strooiroutes zijn opgenomen worden, indien nodig, geschoven en met zand afgestrooid. De gemeente Wijk bij Duurstede realiseert zich dat de wegen, trottoirs, voet- en fietspaden in de woonwijken door de sneeuwval ook glad zijn. Uw begrip wordt ervoor gevraagd dat de gemeente Wijk niet de mogelijkheid en de capaciteit heeft om deze ook sneeuwvrij te maken. Bij aanhoudende sneeuwval en gladheid proberen de medewerkers van de buitendienst ook de meest belopen en bereden wegen in de woonwijken begaanbaar te maken, als de strooiroutes zijn gedaan. Hier strooit de gemeente dan met zand, totdat er weer voldoende zout is te krijgen.

Als u de weg op gaat, lopend, fietsend of met de auto, houdt u dan rekening met de gladheid en doet u dan vooral voorzichtig!

Geplaatst op: 03-03-2005 20:07:26