Ingezonden persbericht




Zeewolde, 4 maart 2005

Spekk Brandweer ontwikkelt webbased oplossing voor regionale en lokale korpsen

Nieuw beheersysteem voor mono- en multidisciplinaire oefeningen

ZEEWOLDE - Spekk Brandweer is een nieuwe, gestructureerde oplossing voor alle oefenbeheer-gerelateerde processen die voor, tijdens en na brandweeroefeningen plaatsvinden. Via dit webbased systeem krijgen korpsen eenvoudig, snel en veilig toegang tot gegevens vanaf iedere locatie met een Internetverbinding.

"Dit beheersysteem is volledig toegesneden op de complexe taken van regionale en lokale brandweerkorpsen", zegt drs. A. van Echtelt, projectmanager van Spekk te Zeewolde. "Omdat je de software op dezelfde manier bedient als een normale Internetbrowser, kun je er vrijwel direct mee aan de slag."

Gebruiksvriendelijkheid en efficiency staan voorop: "Gegevens kun je snel en veilig inzien en aanpassen vanaf elke PC met een Internetverbinding. Met een paar klikken stel je aan de hand van oefenkaarten en beoordelingscriteria een oefening samen. Die kun je vervolgens plannen voor ploegen en/of losse deelnemers. Nadat de oefening heeft plaatsgevonden, registreer je de oefening met enkele klikken."

Omdat Spekk Brandweer door meerdere partijen te gebruiken is, is ook uitwisseling van informatie (netwerken) tussen regio's en korpsen mogelijk. De korpsen binnen een bepaalde regio kunnen allemaal in één systeem werken, zodat niemand dubbelwerk hoeft te doen.

Spekk biedt het beheersysteem aan op abonnementsbasis. "Het voordeel hiervan is dat korpsen niet worden geconfronteerd met investeringen in of gedoe met hardware, back-ups, beveiliging en updates", aldus Van Echtelt. Diverse lokale en regionale korpsen maken inmiddels met succes gebruik van Spekk Brandweer. Vanwege het gekozen abonnementssysteem is het systeem toegankelijk voor zowel kleine als grote korpsen. Info: www.spekk.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht