Den Haag, 4 maart 2005

Vragen van de leden Timmer en Noorman-Den Uyl (PvdA) aan de staatssecretaris van VWS en de staatssecretaris van SZW

inzake tienermoeders zonder woning

1. Hebt u kennisgenomen van het artikel liever de hele dag in de tram dan in de regen ?

2. Kunt u aangeven hoeveel tienermoeders er in Rotterdam zijn, hoeveel daarvan zwerven zonder woning en hoeveel het er in heel Nederland zijn? Zo nee, is dit aanleiding voor een onderzoek naar de omvang van het probleem?

3. Kunt u aangeven hoe het mogelijk is dat jongeren, waaronder bijvoorbeeld ook tienermoeders, in staat zijn om zeer grote bedragen te lenen en daardoor diep in de schulden raken ? Welke maatregelen gaat u nemen om dit te voorkomen en kunt u deze maatregelen toelichten?

4. Hoe beoordeelt u de constatering van de mevrouw Pulat dat huisvesting sec niet voldoet en dat opvoedingsondersteuning, oppas, hulp bij scholing en opleiding en geld om van te leven nodig is?

5. Kunt u aangeven op welke wijze u bijdraagt aan opvoedingsondersteuning, oppas, hulp bij scholing en opleiding en geld om van te leven voor deze tienermoeders? En kunt u aangeven welke aanvullende maatregelen de Kamer op dit gebied nog kan verwachten?

6. Welke rol speelt de problematiek van de tienermoeders binnen Operatie Jong? Wordt er bij het onderzoek naar zwerfjongeren apart aandacht besteed aan tienermoeders? Zo nee, waarom niet?

7. Zitten er in het ontwerp voor de WMO voorzieningen die de problematiek rondom tienermoeders kunnen oplossen? Zo ja, op welke wijze?

Tijdschrift voor Amsterdams Woonbeleid van dinsdag 14 september 2004

Zie bijvoorbeeld ook NOVA 20 februari 2005

Tijdschrift voor Amsterdams Woonbeleid van dinsdag 14 september 2004