Stad Utrecht, 09.35 uur

Utrecht 04-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Gewapende overval

UTRECHT Donderdagavond vond bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg een gewapende overval plaats door twee verdachten. Beiden zagen kans te ontkomen.

Omstreeks 21.55 uur - vlak voor sluitingstijd - stonden nog twee mannen in de winkel. Plotseling liep één van de mannen naar de medewerker en eiste onder bedreiging van een wapen geld. De tweede verdachte griste een onbekend geldbedrag uit de kassa.

Na de overval vertrokken de verdachten in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig met een defect achterlicht vanaf de Kanaalstraat de Damstraat oprijden. Op het moment dat de bestuurder werd gewezen op het kapotte licht roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de 23-jarige bestuurder uit Nieuwegein te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk wees de ademanalyse 300 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart heeft de politie een man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Tijdens een controle kreeg een bestuurder op het Jaarbeursplein een stopteken. De man kon geen legitimatiebewijs tonen. Hij gaf een naam op en die werd door de agenten gecontroleerd. Hieruit bleek dat de man nog een aantal malen gesignaleerd stond. Hij werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht.

Op het bureau verklaarde de man een valse naam opgegeven te hebben. Namelijk de naam van zijn broer. Toen hij zijn echte naam opgaf bleek dat hij zelf geen rijbewijs had. Uiteindelijk vertrok de 43-jarige man uit Utrecht met drie bekeuringen: voor het niet hebben van een rijbewijs, het opgeven van een valse naam en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Lange Viestraat heeft de politie twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel had gezien dat twee vrouwen 20 jaar en beiden afkomstig uit Amsterdam een aantal kledingstukken van beveiligingslabels had ontdaan. De vrouwen werden aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De vrouwen hadden voor ruim 200 Euro aan kleding weggenomen. Beiden werden voor verhoor ingesloten op het bureau.