Eemland noord, 10.20 uur

Utrecht 04-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Veel te diep in het glaasje

SOESTERBERG In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart bleek een automobilist behoorlijk onder invloed te verkeren.

Rond 00.40 uur zagen politiemensen dat een automobilist zijn auto op de Oude Tempellaan parkeerde. Toen de politiemensen hem waren gepasseerd en bijna uit het zicht waren verdwenen, keerde de automobilist zijn auto en reed met gedoofde verlichting weg. De politiemensen gingen achter hem aan en gaven hem op de Rademakerstraat een stopteken. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 725 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd

Jongeren aangehouden voor mishandelingen

BUNSCHOTEN- SPAKENBURG De politie heeft vijf inwoners van Bunschoten-Spakenburg aangehouden die verantwoordelijk worden gehouden voor de mishandeling van vier minderjarige inwoners van Nijkerk.

De aanleiding voor de mishandeling ontstond tijdens een scholierenfeest, op dinsdag 8 februari, in een horecagelegenheid aan de Hoekstraat. De vier Nijkerkers, tussen de 15 en 17 jaar oud, bezochten dit feest. Om de reden dat de slachtoffers uit Nijkerk kwamen en niet uit Bunschoten-Spakenburg viel in de horecagelegenheid al de eerste klap, waarna de portiers de betrokkenen uit het cafe verwijderden.

In de Hoekstraat werd wederom een Nijkerker in het gezicht geslagen en moesten portiers de partijen scheiden. De Nijkerkers besloten daarna met hun fietsen huiswaarts te keren, waarbij zij achterna werden gezeten door een grote groep jongeren. Tijdens hun vlucht uit Bunschoten-Spakenburg moesten zij noodzakelijkerwijs hun fietsen achterlaten en lopend hun weg naar Nijkerk vervolgen.

Korte tijd later werden zij gevolgd door een personenauto met vijf inzittenden die betrokken waren bij de eerdere confrontatie. De vijf inzittenden zijn de Nijkerkers achterna gerend waarbij één van hen, een 16-jarig slachtoffer, door de vijf daders werd geschopt en geslagen en uiteindelijk in de sloot werd gegooid. Bij alle slachtoffers was er sprake van letsel aan hoofd en gelaat. Enkelen hebben zich onder behandeling moeten stellen van een arts.

Vanaf 22 februari heeft de politie de aanhoudingen verricht. Het gaat om twee 15-jarige, twee 16-jarige en een 29-jarige verdachte allen afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg. Vier verdachten zijn voorgeleid bij de officier van justitie in Utrecht. Drie van de verdachten zitten nog vast.

Alcoholcontrole

EEMNES - Op donderdag 3 maart heeft de politie van 20.00 uur tot 22.30 uur een alcoholcontrole op de Wakkerendijk en de Verlengde Laarderweg gehouden. Honderdtien automobilisten moesten een blaastest afleggen. Geen van hen bleek (teveel) te hebben gedronken.