Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht 04-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Te diep in het glaasje

HOOGLAND In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart bleek een man te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 02.40 uur werd de bestuurder van een bestelbus, een 38-jarige man uit Amersfoort, op de Zevenhuizerstraat gecontroleerd. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 610 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor de Opiumwet omdat hij in het bezit was van enkele xtc-tabletten en ruim 10 gram cocaïne.

Buschauffeur bedreigd

AMERSFOORT De politie heeft woensdag, om 17.00 uur, twee jongens uit Amersfoort aangehouden voor bedreiging van een buschauffeur.

De chauffeur was gestopt bij een bushalte op de Nijverheidsweg noord om passagiers te laten instappen. Op het moment dat hij de deur open had staan, gooide een jongen een sneeuwbal de bus in. De jongen maakte deel uit van een groepje jeugd die zich in de omgeving van de bushalte ophield. De 45-jarige buschauffeur is uit de bus gestapt en is op de groep afgelopen. Hierbij trachtte hij de tas van één van de jongens in zijn bezit te krijgen om de identiteit vast te stellen. De eigenaar van de tas was hier niet van gediend en trok een mes. De chauffeur is voor eigen veiligheid in de bus gestapt en heeft de politie geïnformeerd. De agenten konden op aanwijzing van getuigen twee Amersfoorters van 15 en 16 jaar aanhouden. Deze maakten deel uit de bewuste groep jeugd. Naar de derde verdachte wordt nog nader onderzoek verricht.

De twee aangehouden verdachten zijn ingesloten.

Teveel op

AMERSFOORT Op donderdag 3 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed verkeerde.

Rond 23.50 uur werd een 58-jarige automobilist uit Amersfoort op de Rondweg-noord gecontroleerd. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 325 ug/l, bijna anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Inbrekers garagebox aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft donderdag, om 01.55 uur, twee verdachten aangehouden die hadden geprobeerd in te breken in een garagebox aan de Liendertseweg.

Naar aanleiding van de melding dat twee personen ergens aan het inbreken waren, gingen de agenten ter plaatse. Zij troffen de verdachten aan in een auto die voldeden aan het signalement dat was verstrekt. Bij het onderzoek in de omgeving bleek dat er braaksporen waren op het dak van een garagebox. De beide verdachten, 18 en 22 jaar oud en inwoners uit Amersfoort, werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Bij het onderzoek op het dak van de garagebox roken de agenten een wietlucht.

Toen bleek ook dat er in de bewuste garage een hennepkwekerij was ingericht. Er werden 580 wietplanten aangetroffen. Ook bleek dat er sprake was van diefstal van stroom. De kwekerij werd ontmanteld. Een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij wordt ingesteld.

Politie onderzoekt aanranding

AMERSFOORT De politie stelt een onderzoek in naar de aanranding die heeft plaatsgevonden op zondag 20 februari, om 01.45 uur, ter hoogte van de Hooglandse Poort.

Twee vrouwen uit Amersfoort, 35 en 29 jaar oud, fietsten vanaf de Zonnewijzer, langs de skateboardbaan, in de richting van de Hoge Boog. Bij de skateboardbaan stonden drie jongens stil met hun bromfietsen. Op het moment dat de vrouwen passeerden, verlieten ook de jongens de skateboardbaan. Twee jongens reden met hun bromfiets de Lemoengaarde op, maar de derde jongen reed achter de vrouwen aan. Hij ging naast de vrouwen rijden en deed seksuele voorstellen. Ter hoogte van de Hooglandse Poort reed hij de vrouwen klem en betastte hij beide slachtoffers. Ook toonde hij hierbij zijn geslachtsdeel. Het lukte de vrouwen door te fietsen naar de kruising van de Burgemeester Smittweg met de Wittert van Hooglandlaan waarna de verdachte omkeerde en wegreed in de tegenovergestelde richting.

Het signalement van de verdachte luidt:


- Blanke jongen, 16 à 17 jaar oud, lichtblond stekelhaar, ongeveer 1.65 à 1.70 meter lang, slank postuur, en gekleed in een zwart baseball-jack, lichte (mogelijk blauwe broek), en rijdend op een lichtkleurige bromfiets, mogelijk van het merk Citta.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844. Ook zou de politie graag in contact komen met de twee andere bromfietsopzittenden die samen met de onbekende verdachte bij de skateboardbaan stonden.