Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - dagvaardingen voor sneeuwbalgooiers viaduct
Publicatiedatum: 04-03-2005

Twee van de drie verdachten die donderdag door de politie werden aangehouden op het viaduct van de Bovenbuurtweg in Ede wegens het gooien met sneeuwballen, moeten binnenkort voor de rechter verschijnen. Het gaat om een veertienjarige Edenaar en een zestienjarige jongen uit Veenendaal. De derde verdachte, ook een veertienjarige Edenaar, kon niets strafbaars verweten worden. Alle drie de jongens zijn weer op vrije voeten. Het trio werd donderdagmiddag rond half vijf aangehouden nadat een passerende automobilist op de A12 gezien had dat er iets van het viaduct naar beneden viel. Korte tijd later konden de drie jongens door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. De twee die inmiddels gedagvaard zijn hadden bekend met sneeuwballen naar passerende auto's te hebben gegooid. Daarbij hadden ze zich volgens hun verklaring niet gerealiseerd wat de gevolgen hadden kunnen zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - dronken bromfietser blijkt joyrider

Publicatiedatum: 04-03-2005

De Edese politie heeft donderdag even voor middernacht op de Hertenlaan in Lunteren een 20-jarige Lunterenaar aangehouden wegens onder meer rijden onder invloed. De bromfiets, waarmee hij reed, bleek hij zomaar te hebben weggepakt. De Lunterenaar trok die avond de aandacht van surveillerende agenten toen hij op de rijbaan aan het slippen was. Bij het zien van de agenten gooide hij de bromfiets van zich af en rende weg. De agenten wisten de man na een korte achtervolging te achterhalen. Hij bleek gedronken te hebben, waarna hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau werd een alcoholpromillage gemeten van 1,24. Dat is ruim tweemaal zoveel als is toegestaan. De bromfiets bleek de Lunterenaar te hebben meegenomen nadat hij hem kennelijk onafgesloten had zien staan. De eigenaar van de brommer heeft zich nog niet gemeld. De bromfiets is voorlopig veiliggesteld. Tegen de Lunterenaar wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed, joyriding en/of diefstal. De man is na verhoor weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld-Barnevelder verdacht van diefstal uit sportcomplex
Publicatiedatum: 04-03-2005

De politie van Barneveld heeft donderdag een zestienjarige jongen uit die plaats aangehouden op verdenking diefstal van geld uit de kleedkamers van een sportcomplex in zijn woonplaats. De jongen heeft inmiddels bekend. Van de diefstallen werd halverwege februari aangifte gedaan door een van de medewerkers van het sportcomplex. Die had gemerkt dat er regelmatig geld verdween vanuit een van de kleedkamers van het personeel. De verdenking kwam al gauw te liggen op de zestienjarige Barnevelder, die daar als stagiair werkzaam was. Nadat er wederom een diefstal had plaatsgevonden besloot de politie de Barnevelder aan de tand te voelen. Die bleek de buit nog op zak te hebben en gaf de diefstallen toe. Er zou in totaal ongeveer 100 euro zijn gestolen. De Barnevelder werd aangehouden en is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met de jongen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - verdachte van flessentrekkerij aangehouden
Publicatiedatum: 04-03-2005

De politie heeft donderdag een 32-jarige man uit Andelst aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. De man zou in februari gelogeerd hebben in een Oosterbeeks hotel. Na zijn verblijf verdween de man spoorloos zonder de rekening te betalen. De uitbater van de zaak deed daarvan afgelopen woensdag aangifte bij de politie. De Andelstenaar meldde zich donderdag bij de politie, waarna hij is aangehouden. De man is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede/Bennekom - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 04-03-2005

Het verkeer in Ede en Bennekom heeft donderdag weer de aandacht gekregen van het verkeershandhavingsteam van de politie. Op de Kastelenlaan in Ede werd tussen 11.30 en 14.00 uur gecontroleerd op snelheid, gordelgebruik en roodlicht. Van de 800 gecontroleerde passanten werden er 18 bekeurd. Voor snelheidsovertredingen werden 7 bekeuringen uitgedeeld (hoogst gemeten snelheid 89 km/u waar 50 is toegestaan), vier bestuurder kregen een bon voor het niet dragen van de gordel. In 7 gevallen bleken bestuurders door rood licht te rijden waarvoor ze een bekeuring kregen. Tussen 14.15 en 15.30 werd een snelheidscontrole gehouden op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom. In beide rijrichtingen werd gecontroleerd met behulp van een radarauto en de Lasergun. Dat leverde in totaal 72 bekeuringen op onder 720 passanten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606