Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht 04-03-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Fietser gewond

VEENENDAAL Op donderdag 3 maart raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.45 uur reed een 49-jarige fietser uit Veenendaal over de Mulderslaan, komende uit de richting van de Mauritsstraat. Op de kruising met de Prins Bernhardlaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 24-jarige automobiliste uit Lelystad, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser klaagde over pijn in zijn ribben en werd voor onderzoek per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.

Proletarisch winkelen

VEENENDAAL Op donderdag 3 maart bleek een vrouw bij meerdere winkels diefstallen te hebben gepleegd.

Rond 15.45 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Hoofdstraat dat twee vrouwen de winkel verlieten en hoorde dat vervolgens het alarm van een beveiligingspoortje afging. Zij sprak het tweetal aan, waarop één van hen wegrende. De medewerkster vroeg of zij in de tas van de andere vrouw mocht kijken, waarop ook die vrouw wegrende. De medewerkster wist haar op straat staande te houden, waarbij de verdachte zich verzette. Door meerdere personeelsleden kon zij onder controle worden gebracht en werd teruggeleid naar de winkel. Daar bleek dat zij enkele kledingstukken uit de winkel had gestolen. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte, een 20-jarige vrouw uit Veenendaal, werd even later aan politiemensen overgedragen.

Bij de controle van haar tas bleek zij ook nog goederen (kledingaccessoires, sieraden en cosmetica-artikelen) bij drie andere winkels te hebben gestolen. De verdachte is voor nader verhoor in het politiebureau ingesloten.

Snelheidscontrole
VEENENDAAL - Donderdagmiddag hield de politie van 16.05 tot 16.40 uur op de Parallelweg een snelheidscontrole. In totaal werden 173 voertuigen gecontroleerd en reden 22 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.

Winkeldiefstal

VEENENDAAL Op donderdag 3 maart werd een vrouw voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 14.55 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Hoofdstraat dat een vrouw met drie kledingstukken een pashokje inging, maar daarna maar twee kledingstukken teruggaf. De medewerkster zag dat de vrouw de kassa passeerde zonder iets af te rekenen en hield de verdachte staande. Zij bleek het derde kledingstuk, een broek, in een tas te hebben gestopt. Daarop werd de politie gewaarschuwd.

De verdachte, een 49-jarige vrouw uit Den Haag, werd even later aan de politie overgedragen. Tegen haar is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.