AutoRai

Voetbalbaas Joseph Blatter onthult Hyundai Grandeur

(4-3-2005)
Op de Autosalon van Genève heeft dr. Kim Dong-Jin, de Vice President en CEO van de Hyundai Motor Company, samen met Joseph S. Blatter, de President van de Fifa, onder grote belangstelling de nieuwe Hyundai Grandeur onthuld.
De Grandeur (de opvolger van de XG) is de nieuwe executive class limousine van het Koreaanse automerk.

Voorafgaande aan de presentatie van de Grandeur bezegelde Hyundai de bijzondere band met de wereldvoetbalorganisatie. Namens het automerk zette dr. Kim Dong-Jin, samen met Joseph Blatter, zijn handtekening onder het contract dat Hyundai tot 2014 verbindt als één van de hoofdsponsors van het wereldkampioenschap voetbal. Hyundai is al hoofdsponsor van de World Cup 2006 in Duitsland en was ook in 2002, tijdens het toernooi dat in Korea en Japan werd gehouden, partner van de FIFA.

Dr. Kim Dong-Jin, Vice President en CEO van Hyundai, toonde zich verheugd met de verlenging van de verbintenis met de FIFA. ââHet WK-voetbal is voor een bedrijf als Hyundai het ideale platform om de wereld te veroveren. De voetbalsport straalt dynamiek en snelheid uit, waarvoor een grote mate van techniek nodig is om een zo groot mogelijke mate van effectiviteit te bewerkstelligen. Dat is precies wat ook Hyundai met haar automodellen wil beogen.â

Volgens Joseph S. Blatter betekent de sponsorovereenkomst met Hyundai een enorme aanwinst. âHyundai is een sterke partner. Ik ben zeer verheugd dat we onze samenwerking tot 2014 hebben kunnen verlengen. Voetbal is passie en Hyundai heeft een passie voor autoâs én voetbalâ, aldus de stralende FIFA-President

Met de Grandeur, die in de herfst van dit jaar in Nederland arriveert, toont Hyundai bovendien dat het Koreaanse automerk ook oog heeft voor stijl en raffinement. De auto is mooier, groter, ruimer, krachtiger, eleganter en nog luxueuzer dan zijn voorganger. Mede door de gunstige prijs kwaliteitsverhouding verwacht de Nederlandse importeur Greenib Car bv in Sassenheim met de Grandeur een realistisch alternatief in het E-segment te kunnen bieden.

In het najaar wordt de Grandeur in Nederland geleverd met een 3.3 zescilinder benzinemotor met 233 pk (172 Kw) en een maximum koppel van Nm/tpm 308/4500. De dieselversie, een 2.2 CRDi met 145 pk (107 Kw), wordt begin 2006 verwacht.