AutoRai

Kia organisatie in Nederland behoort tot beste van Europa

(4-3-2005)
Een enorme inzet van de totale Nederlandse Kia organisatie heeft ervoor gezorgd dat Kia in 2004 wederom veruit het snelst groeiende top-20 automerk van Nederland was. Dit voor het derde jaar in successie.
Een prestatie die beloond moest worden, zo vond fabrikant Kia Motors Corporation. Daarom heeft de Nederlandse Kia organisatie de prestigieuze âEuropean Top Performance Awardâ uitgereikt gekregen tijdens een galadiner op de Autosalon van Genève. Hiermee is de Nederlandse Kia organisatie tot een van de beste van Europa verkozen.

Milco de Vries, Managing Director van importeur Kia Nederland B.V., nam de prestigieuze prijs onlangs in ontvangst uit handen van de heer Y.H. Kim, Senior Executive Vice President & COO van Kia Motors Corporation. Kim noemde de toewijding van de totale Kia organisatie in Nederland als een voorbeeld voor de rest van Europa.

Dat Nederland met de hoofdprijs aan de haal ging was niet alleen te danken aan de spectaculaire toename van de verkopen. De uitgekiende marketingaanpak van Kia heeft de naamsbekendheid in korte tijd doen toenemen tot een hoog niveau. Verder is de Nederlandse Kia dealerorganisatie tot meer dan 100 vestigingen gegroeid en is er op allerlei gebieden geïnvesteerd in panden, opleiding en personeel om een maximale klantentevredenheid te bereiken. De Nederlandse Kia organisatie beseft maar al te goed dat tevreden klanten niet alleen de basis vormen voor het huidige succes, maar ook een belangrijke peiler zijn onder de ambitieuze groeiplannen voor de toekomst.

Kia is namelijk nog niet klaar met haar opmars in Nederland. Het Koreaanse merk voegt de komende jaren nog een indrukwekkend aantal nieuwe modellen toe aan het steeds completer wordende gamma. Dit jaar zal Kia onder aanvoering van succesvolle modellen als de Picanto, Cerato, Sportage en Sorento naar verwachting de top tien binnentreden van best verkochte automerken van Nederland.

âWe willen dit jaar bewijzen dat we de behaalde award meer dan waard zijnâ, aldus een trotse Milco de Vries. âVorig jaar werden we al gekozen tot beste Kia organisatie ter wereld en daar voegen we nu de âEuropean Top Performance Awardâ aan toe als dank voor onze bijdrage aan de groei van Kia in Europa. Een fantastische blijk van waardering voor al die honderden mensen die dag en nacht keihard werken aan uitbreiding van het Kia succes in Nederland. Een prima stimulans om onze klanten nog beter van dienst te zijnâ, besluit De Vries.

Kia was het afgelopen jaar het snelst groeiende automerk op de Europese markt. In Nederland groeide het aantal verkochte Kia personenautoâs van 8.478 naar 12.768. Een groei in marktaandeel van maar liefst 53 procent.