IMPACT RETAIL BV

IMpact Retail sluit boekjaar positief af in dalende markt CE

Tilburg, 4 maart 2005

persbericht

IMpact Retail sluit boekjaar af met positieve cijfers in dalende markt consumentenelektronica.

IMpact Retail BV, overkoepelende organisatie van de winkelketens It's, Modern Electronics en PrijsTopper heeft na de afronding van het financiële boekjaar groeicijfers gepresenteerd. De gerealiseerde omzetgroei is niet alleen tot stand gekomen door de uitbreiding met nieuwe winkels, ook de bestaande filialen laten in vergelijking met een jaar eerder autonome groei zien. Dit is in de branche voor consumentenelektronica een unieke prestatie, gezien CBS een daling in de markt becijferde van maar liefst 7,5% ten opzichte van 2003.

Het management van IMpact Retail BV (It's, Modern Electronics en PrijsTopper) heeft de voorgenomen Management Buy Out met succes afgerond. De dochtermaatschappij IMpact Retail van Vendex KBB paste, ondanks de samen opgestarte herpositionering, niet langer in de lange termijn visie van Vendex KBB.

Het management van IMpact Retail heeft in F. van Lanschot Bankiers N.V. (F. van Lanschot Participaties en Loevestein Beheer) een sterke financiële partner gevonden voor de uitvoering van de strategische plannen, waarin de bewerking van de markt van consumentenelektronica met drie onderscheidende formules centraal staat. De combinatie van ondernemerschap en stabiele financiering speelt een belangrijke rol in deze hectische en snel veranderende markt. Zowel het management als Van Lanschot brengt ieder voor zijn taak vele jaren ervaring in.

IMpact Retail exploiteert de winkelformules It's, Modern en PrijsTopper, in totaal 140 winkels. De winkelformules staan onder leiding van één managementteam. De back-office activiteiten zijn volledig geïntegreerd en volledig geautomatiseerd. Commercieel gaat elke formule zijn eigen weg en zoekt zijn eigen plaats in de markt. Samen zijn ze de Nederlandse marktleider in consumentenelektronica. De komende twee jaar zal IMpact Retail met zijn formules wekelijks vernieuwde én nieuwe filialen opleveren in alle delen van Nederland. In het laatste kwartaal van 2004 en in begin 2005 zijn nieuwe filialen geopend en gerestyled in Leiden (2X), Rotterdam Centrum, Sliedrecht, Nijmegen (2x), Zaandam, Amstelveen, Amsterdam (3X), Leidschendam, Breda(3x) en Voorburg. Komende weken zijn Hoogeveen, Stadskanaal, Hoogezand en twee megastores in Lelystad en Helmond gepland. Er zullen er de komende jaren nog veel volgen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Jeroen van Woerkom, tel +31-(0)13-5945200


04 mrt 05 10:56