Politie Groningen

Persberichten vrijdag 4 maart 2005

Provincie Groningen 04-03-2005 -

Winschoten: hennepkwekerij
Naar aanleiding van geurklachten stelde de politie donderdagmiddag een onderzoek in naar een mogelijke hennepkwekerij aan de Kloosterlaan in Winschoten. Tijdens dat onderzoek troffen agenten in een bedrijfspand aan de Kloosterlaan inderdaad een inwerking zijnde hennepplantage aan. Er werden 990 planten aangetroffen alsmede de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters, ventilatoren en waterpompen. De kwekerij is direct ontmanteld en de planten en apparatuur zijn in is beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn planten en apparatuur vernietigd. Tegen de huurder van het bedrijfspand (44), tevens de eigenaar van de kwekerij, is proces-verbaal opgemaakt.

Ten Boer: rijbewijs kwijt na te hard rijden
Op de Provincialeweg N360 in Ten Boer heeft de politie donderdagnacht het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Delfzijl ingevorderd. De man kwam uit de richting van Delfzijl en reed met hoge snelheid in de richting van Groningen. Bij Wirdum al werd de snelheid van de verdachte geklokt op 135 km per uur (80 is toegestaan) en bij Ten Post reed de man, ondanks dichte mist met onverminderde snelheid door. De mist verhinderder de achtervolgende politieauto een stopteken te geven, maar de agenten konden bij Ten Boer weer achter de verdachte komen. In die plaats reed de verdachte met onverminderde snelheid de bebouwde kom in, waarna zijn snelheid werd vastgesteld op 111 km per uur, terwijl 50 het maximum is. De Delfzijlster, die net 10 maanden het rijbewijs heeft, krijgt proces-verbaal voor te hard rijden en voor het onnodig in gevaar brengen van het verkeer. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Uithuizen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Eemsweg in Uithuizen is donderdagmiddag een 50-jarige automobilist uit Uithuizen gewond geraakt. De man reed door een sneeuwduin en verloor de macht over het stuur. Tengevolge daarvan belandde hij in de linker wegberm maar kreeg de auto weer op de weg. Hij verloor daarbij echter de controle over de auto en kwam in een rechts naast de weg gelegen sloot terecht waar de auto over de kop sloeg. Het slachtoffer wist, na de achterruit van de auto eruit geschopt te hebben, zelf uit de auto te klimmen. Hij liep armletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Niebert: snelheidscontrole
Molenweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 343 voertuigen, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 75 km.

Groningen: aanhoudingen mishandeling
De politie heeft donderdagnacht op de Poelestraat een 20 en een 22-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden voor het mishandelen van een 20-jarige plaatsgenoot. Het drietal dat elkaar kent, had blijkbaar ruzie met elkaar. Via camerabeelden kon de politie zien, dat het slachtoffer op de grond werd geschopt en geslagen door het tweetal ook tegen het hoofd. Tijdens de aanhouding verzette de 22-jarige Hoogezandster zich hevig en bedreigde de betrokken politieagenten. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Een 22-jarige andere inwoner van Hoogezand wilde de aanhouding van het tweetal voorkomen en wilde zich niet verwijderen nadat hij door de politie was gesommeerd dit te doen. Hij werd eveneens aangehouden maar na het afleggen van een verklaring weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: lichtgranaat ontdekt in woning
In een woning aan het Hoendiep in Groningen is een lichtgranaat aangetroffen in de meterkast. De nieuwe bewoner vond het projectiel toen hij de zaak wilde schoonmaken voordat hij de woning zou betrekken. Na overleg met de EOD is de woning afgesloten en heeft de politie van de opruimingsdienst afgewacht. Deze heeft de granaat die onschadelijk bleek te zijn, meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de granaat.