Gemeente Harderwijk

4/3/2005

Kuipwal: nieuw groen en tweezijdig fietspad

4-3-2005

Stadsbeheer begint dezer dagen met de afwerking van de Kuipwal. Na de aanleg van de nieuwe fietsverbinding tussen Luttekepoortstraat en Scheepssingel was er tijdelijk gras ingezaaid. Het seizoen was toen niet geschikt om bomen en heesters te planten. De komende weken krijgt het groen zijn definitieve gestalte.
Doordat de parkeerplaatsen wat anders worden ingedeeld, ontstaat er ruimte voor vijf extra bomen. Dat worden witbloeiende sierkersen. Bijna alle oude bomen op de Kuipwal kunnen worden gehandhaafd. Een van de twee bomen bij de hoek met de Waltorenstraat is erg slecht is en wordt verwijderd. Daardoor komt er ook meer ruimte voor voetgangers. De heesterbeplanting zal bestaan uit lage bodembedekkers, botanische rozen en hogere solitairheesters.

Tegelijk met de groenaanleg worden wat andere kleine werkzaamheden rond de Kuipwal uitgevoerd. Zo wordt het fietspad bij uitzendbureau Start verbreed, zodat hier net als verderop fietsverkeer in twee richtingen mogelijk wordt. Dit maakt een eind aan onveilige situaties van fietsers die komend vanaf de Kuipwal tegen het verkeer in reden. Ook de legale fietsroute richting Boulevard had echter verkeersrisicos, doordat wielrijders met bestemming Boulevard of stadhuis tweemaal achtereen de drukke Scheepssingel moesten oversteken. Hieraan komt met het tweerichtingpad een einde.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 212.

---

gemeente harderwijk © gemeente harderwijk 2001