Gemeente Harderwijk

4/3/2005

Regionale afvalcampagne is al goed bezig

4-3-2005

Hebt u ze al zien hangen? De rode posters met een verfblik, accu of medicijnstrip? Ze zijn een onderdeel van de campagne Afvalscheiden, goed bezig! die de gemeenten op de Noordwest-
Veluwe momenteel gezamenlijk voeren. De campagne wil laten zien hoe belangrijk het is om afval te voorkomen en afval te blijven scheiden. Die boodschap komt tot u via onder meer de posters, een informatiekrant waarvan u onlangs de eerste editie in de bus kreeg en de speciale website www.afvalscheiden.nl. Kortom, de regiogemeenten zijn goed bezig. Maar de bedoeling is dat ook u goed bezig gaat en blijft met het gescheiden aanbieden van afval zoals papier, glas, chemisch afval en dergelijke.

Waarom een campagne over afval?
Er ontstaat steeds meer afval. Daarnaast blijkt dat afval uit de grijze container toch nog voor meer dan de helft bestaat uit (her)bruikbare materialen zoals composteerbaar groente-, tuin- en fruitafval (gft), papier, glas, textiel enzovoort. Dat is jammer, want deze afvalstromen kunnen prima opnieuw worden gebruikt en dat scheelt grondstoffen, energie en geld.
De campagne concentreert zich op dit moment op het klein chemisch afval (kca) zoals batterijen, medicijnen, verfresten, spaar- en tl-lampen en dergelijke. Dit afval heeft schadelijke gevolgen voor de lucht als het met het gewoneafval wordt verbrand. Daarom wordt het apart ingezameld. U kunt de chemocar laten komen of het kca zelf wegbrengen naar het gemeentelijk chemodepot aan de Ir. Lelykade 3 (13.00-15.00 uur en zaterdags 9.00- 12.00 uur.) In het krantje leest u meer over hoe het er op het Harderwijkse chemo-depot aan toegaat. Meer weten? Bezoek www.afvalscheiden.nl.

---

gemeente harderwijk © gemeente harderwijk 2001