Gemeente Harderwijk

4/3/2005

Stroom nieuwe aanvragen voor sociale uitkeringen

4-3-2005

De oproep aan mensen met een laag inkomen om zich te melden voor een extraatje van de gemeente Harderwijk heeft een overweldigende respons opgeleverd. Niet minder dan 850 Harderwijkers hebben de afgelopen maanden een aanvraag ingediend.
De mogelijkheid voor bijzondere bijstand in de kosten van de aanvullende ziekenfondsverzekering en voor een tegemoetkoming voor deelname aan sociaal-culturele en sportactiviteiten was bij de cliënten van de afdeling Sociale zaken al bekend, zij worden elk kwartaal geïnformeerd via het cliëntenblad SO zit dat en hebben persoonlijk bericht gehad.

De extraatjes staan echter ook open voor alle andere inwoners met een laag inkomen. Die boodschap via de oproep in deze gemeentepaginas van 20 januari is goed overgekomen. De laatste donderdag van de maand januari, een van de laatste dagen waarop aanvragen voor 2004 (vóór 1 februari) mogelijk was, moest de Stadswinkel drie extra balies openen om de stroom aanvragers te kunnen bedienen.
Sociale zaken heeft nog 200 van deze aanvragen in behandeling. Zij hoopt iedereen op korte termijn te kunnen berichten of men de vergoedingen wel of niet krijgt.
Hebt u nog niet aangevraagd, wel een jaar of langer een minimuminkomen en niet meer aan spaargeld of andere bezittingen dan 5105,= (alleenstaanden) of 10.210,= (samenwonenden en gezinnen)? Voor 2004 bent u te laat maar voor 2005 kunt u nog het hele jaar aanvragen. U vindt het aanvraagformulier op www.harderwijk.nl onder Werk en inkomen en in de Stadswinkel.

---

gemeente harderwijk © gemeente harderwijk 2001