HELP MEDICAL

Backstretcher 10 jaar succesvol in Nederland

De Backstretcher viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan in Nederland. Het succes is enorm gebleken en nog steeds helpt dit relatief eenvoudige rekbankje talloze mensen van hun rugklachten af. Spanning en stress zijn belangrijke oorzaken van rugklachten. En het in 1994 uit Engeland overgekomen rekbankje moet dan ook worden gezien als een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Het is de combinatie van aandacht voor je lichaamshouding, ontspanning, gezond leven en de masserende werking van de Backstretcher, die mensen weer pijnvrij maakt.

De werking van de stretcher wordt onderschreven door de inmiddels 5000 therapeuten, veelal fysiotherapeuten, die de Backstretcher voorschrijven aan hun patiënten en in hun eigen praktijk gebruiken. Nu in 2005 kopen steeds meer mensen ook via internet direct een van de Backstretchers (www.backstretcher.com).

Onder het motto van 'voorkomen is beter dan genezen' wordt het gebruik van de Backstretcher aanbevolen door duizenden mensen uit de praktijk van de gezondheidszorg aan personen die hun rug willen onderhouden.

De uitvinder van de Backstretcher, de Engelse bewegingsfysioloog Neil Summers:'Na 10 jaar Backstretcher in de praktijk, kan ik met zekerheid zeggen dat veel patiënten baat hebben bij het gebruik van de stretcher naast de reguliere behandelingen, want de meeste rsi- en rugklachten kunnen worden voorkomen door het verbeteren van de lichaamshouding en bewuster de rug te laten ontspannen na een dag autorijden of achter de computer zitten.'

Mark van Straten, de fysiotherapeut die alle onderzoeken in Nederland heeft begeleid heeft aanvullend advies:'Onderhoud van de rug is als onderhoud van het gebit: Eenmaal per week een uur poetsen is niet goed genoeg, je moet het iedere dag een paar keer een aantal minuten doen. Zo kun je rugklachten voorkomen door iedere dag 10 minuten op de Backstretcher te gaan liggen.'

EINDE PERSBERICHT

Dit persbericht kunt u op de website terugvinden op www.backstretcher.com/persberichten.php

Voor meer informatie en/ of het aanvragen van documentatie kunt u contact opnemen met:

Help Medical BV
Jan Maarten Govers (externe communicatie)
Tel: 035-5381188 / e-mail: janmaarten@backstretcher.nl


04 mrt 05 11:50