Gemeente Woerden

4 maart 2005

Bezuinigingen op subsidies Onderwijs en Welzijn

Veel verenigingen of instellingen ontvangen van de gemeente Woerden (jaarlijks) een subsidie. Op 1 november 2004 heeft de gemeenteraad besloten om vanaf 1 januari 2006 structureel 500.000,-- te bezuinigen op subsidies.

Deze maand vindt de vervolgbehandeling plaats in de raadscommissie Zorg en de gemeenteraad op basis de rapportage Herijken/bezuinigen subsidies onderwijs en welzijn. Alle organisaties, op een enkele uitzondering na, die subsidie ontvangen op het beleidsterrein onderwijs en welzijn, maken deel uit van de bezuinigingsvoorstellen. De uitwerking van de voorstellen zal voor alle organisaties en voor veel inwoners consequenties hebben.

De agenda en het raadsvoorstel met bezuinigingen kunt u via deze link downloaden.
Tevens ligt het voorstel met de bezuinigingen ter inzage in het stadhuis. In het voorstel vindt u ook meer informatie over het vervolgtraject. De verenigingen en instellingen zijn inmiddels geïnformeerd per brief over de data van de bijeenkomsten en de momenten waarop zij hun mening kenbaar kunnen maken.

Op maandag 21 maart 2005 gaat de raadscommissie Zorg uitgebreid in op de concrete bezuinigingsvoorstellen. In deze commissievergadering heeft u de mogelijkheid om de commissie kort toe te spreken. Per spreker wordt maximaal vijf minuten gereserveerd. Daarna kunnen de commissieleden desgewenst een aantal vragen aan u stellen. Omdat er meerdere sprekers worden verwacht, verzoeken wij u om aanmeldingen voor het spreekrecht vóór 19 maart 2005 te mailen aan: raadsgriffie@woerden.nl. Vermeld daarbij duidelijk uw naam, telefoonnummer en voor welke instelling of organisatie u wilt inspreken. Beschikt u niet over e-mail dan is telefonisch aanmelden ook mogelijk via telefoonnummer: (0348) - 428619. De vergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis te Woerden. De vergadering is openbaar

Op donderdag 31 maart 2005 neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel van het college en zal daarmee de wijze waarop er invulling wordt gegeven aan de bezuinigingen vaststellen. De vergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis te Woerden. De vergadering is openbaar.

Zie ook:

- Rapportage Herijken/bezuinigen subsidies onderwijs en welzijn
- Raadsvoorstel rapportage bezuinigingen onderwijs en welzijn