Provincie Overijssel

'Leren voor duurzame ontwikkeling 2005' van start

Duurzame ontwikkeling op het platteland, in de steden en in het verkeer. De provincie Overijssel wil dat stimuleren met het programma 'Leren voor duurzaamheid'. De startbijeenkomst hiervoor was vorige week in het buitensportcentrum Team Event Services in Oldenzaal. Zo'n negentigvertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen, adviesbureaus en maatschappelijke organisaties namen hieraan deel.

Het programma Leren voor Duurzame ontwikkeling wil projecten stimuleren die aansluiten op de ambities: duurzame plattelandsontwikkeling, duurzame stedelijke ontwikkeling, duurzaam verkeer en vervoer en duurzaam gebruik van hulpbronnen. Voor 1 april en 1 oktober kunnen aanvragen ingediend worden, tot en met 2007.

Ideeen

Zo'n 35 deelnemers hadden van tevoren projectideeen ingediend. Mensen met projectideeen werden gekoppeld aan een aantal adviseurs om over de ideeen te praten, om te zien of aansluiten bij de ambities van het programma Leren voor duurzame ontwikkeling.

Voor degenen die geen projectidee hadden ingediend werden een aantal inhoudelijk sessies gehouden. Deze gingen over het programma, participatieve methoden en veranderingsprocessen in organisaties. Na afloop was er schuttlbraai. Deelnemers bereidden hun eigen eten op grote wokken, met ecologische geteelde ingredienten.

Op de website kunt u meer lezen over de ambities. Ook zijn de ambtiestatement, subsidieverordeningen en aanvraagformulieren opvraagbaar. De powerpoints van de sessies zullen daarop beschikbaar gesteld worden.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2005 Provincie Overijssel