Politie Zuid-Holland-Zuid

04/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

04-03-2005 - Persberichten district II

MAN VALT VAN LADDER
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 31-jarige man uit Papendrecht is donderdagavond 3 maart zon 3 meter naar beneden gevallen van een ladder. Dit gebeurde in een bedrijf aan de Rivierdijk. De man was daar in het bedrijf van familie. Vermoedelijk schoof de ladder onder de man vandaan. Het slachtoffer had last van zijn bekken en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht.

JONGEN STEELT PINPAS VAN KENNIS
LEERDAM De politie heeft donderdagmiddag 3 maart een 17-jarige jongen uit Leerdam aangehouden op verdenking van diefstal van een pinpas. De eigenaar van de pinpas, een 23-jarige man uit Hei- en Boeikoop, kende de 17-jarige. Op zaterdag 26 februari waren ze samen op pad toen de pinpas verdween. De pincode was bij de 17-jarige bekend. De dief pinde een totaal bedrag van 2300 euro in Leerdam en Amsterdam. Aan de hand van camerabeelden werd hij gesnapt. De jongen heeft de diefstal bekend. Hij werd in verzekering gesteld.

MISHANDELING
PAPENDRECHT De politie heeft donderdagavond 3 maart een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn vriendin. Dit gebeurde in een woning aan de Haagbeukhof. Na de mishandeling was de man vertrokken om de bus te nemen. De politie trof de man nabij het busstation aan de Molenlaan. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de verdachte nog voor 725 euro aan boetes open te hebben staan en bij fouillering van de man troffen agenten een kleine hoeveelheid wiet aan. De man is in verzekering gesteld.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van vrijdag 4 maart 3 mannen aangehouden in Gorinchem. De mannen van 21, 23 en 24 jaar Den Haag reden op de Nieuwe Wolpherensedijk. De politie voerde een routinecontrole uit. Na controle bleek dat alle drie personen verschillende antecedenten hadden op het gebied van diefstallen en inbraken. Ook werd in de auto een aantal inbrekerswerktuigen aangetroffen. De drie zijn ingesloten.