Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - hennepkwekerij opgerold

Publicatiedatum: 04-03-2005

De Arnhemse politie heeft donderdag in een woning aan de Groene Weide in Arnhem een hennepkwekerij opgerold. Er werden ruim 140 planten aangetroffen die, naast de gebruikelijke kwekerijapparatuur, zijn in beslag genomen. De goederen zijn later vernietigd. Door het energiebedrijf werd vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgetapt. Daarop is ook de stroommeter meegenomen. Tegen de bewoonster van het pand, een 35-jarige vrouw, is proces-verbaal opgemaakt. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen na anonieme tips via de meldlijn `M'.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Edenaar aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 04-03-2005

Een 31-jarige Edenaar is vrijdag door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van vernieling. De man was in de vroege ochtenduren rond drie uur op de fiets vanuit Ede naar de woning van zijn ex-vrouw in Arnhem-Zuid gegaan om haar te zien. Daar aangekomen werd hij niet binnengelaten, waarop de Edenaar een ruit zou hebben vernield om binnen te komen. De ex-vriendin, een 21-jarige Arnhemse, waarschuwde de politie die de man nog in de woning aantrof. Hij is vervolgens aangehouden, de man bleek onder invloed van alcohol en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vijf winkeldieven tegen de lamp gelopen
Publicatiedatum: 04-03-2005

Door de politie van Arnhem zijn donderdag vijf personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in de stad. Rond drie uur werd bij een supermarkt in de wijk Geitenkamp een vijftienjarige jongen uit Arnhem door winkelpersoneel betrapt op diefstal. De jongen zou voor ongeveer 20 euro aan spullen hebben meegenomen zonder te betalen. Bij een warenhuis aan de Ketelstraat werd een 57-jarige man uit Doetinchem verdacht van winkeldiefstal. De man zou kledingstukken ter waarde van ruim 30 euro hebben meegenomen zonder af te rekenen. De man werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Een 34-jarige vrouw uit Arnhem werd even voor acht uur aangehouden op het Velperplein in haar woonplaats. De vrouw wordt ervan verdacht toiletartikelen ter waarde van ruim 30 euro te hebben gestolen en is eveneens aan de politie overgedragen. Bij een warenhuis aan de Ketelstraat betrapte een beveiligingsmedewerker een 38-jarige vrouw uit Arnhem. De vrouw zou sieraden en een kleding stuk in haar tas hebben gestopt en vervolgens zonder te betalen de zaak zijn uitgelopen. De Arnhemse werd eveneens aan de politie overgedragen. De vrouw bekende de diefstallen en kreeg een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden